Tanangerbuer vant stort i postkodelotteriet

Grei gevinst for tanangerbuene, som fikk overrakt premien av Jorun Stiansen (i rødt). Rune Monsen (t.v for Stiansen) vant mest.

Grei gevinst for tanangerbuene, som fikk overrakt premien av Jorun Stiansen (i rødt). Rune Monsen (t.v for Stiansen) vant mest. Foto:

Av

Over tretti heldige vinnere møttes i Tananger. Rune Monsen var en av de som vant mest.

DEL

Lotteri: I Postkodelotteriet er det adressen du bor på som bestemmer om du vinner, og når én vinner så vinner ofte naboen og. Denne uka var Postkodelotteriets ambassadør Jorun Stiansen på plass i Tananger for å dele ut gevinster til mange heldige vinnere. En av disse var Rune Monsen.

– Jeg så at jeg hadde gått glipp av en samtale, og at Jorun Stiansen faktisk hadde lagt igjen en beskjed på svareren min. Så det tok jo litt tid før jeg fant ut at de ville komme for å dele ut premien, sier Monsen.

Monsen kjøpte lodd siden han driver med hundeoppdrett, og derfor har et godt forhold til WWF Verdens naturfond. Han hadde ikke fått med seg at Postkodelotteriet hadde ringt han, så det var først da en nabo spurte om ikke han også hadde lodd at han sjekket telefonloggen sin.

Monsen vant totalt 170.372 kroner, men han har ennå ikke helt bestemt seg for hva han skal bruke pengene på.

– Vi holder på med å pusse opp huset utvendig så vi skal legge nytt tak, også vurderer vi å kjøpe ny peis. Ellers tenker jeg nok at disse pengene kommer godt med senere. Det jo også hende jeg tar med kona ut og feirer litt, sier vinneren.

Mange vinnere

Jorun Stiansen og Tom Stiansen er ambassadører for Postkodelotteriet og reiser rundt i Norge for å overraske vinnere. Denne gangen var det Jorun Stiansen som var med til Tananger for å overraske de 33 oppmøtte av totalt 49 vinnerne.

– Det var kjempegøy å møte Rune og alle de andre vinnerne i Tananger. Det er så fantastisk at vi kan reise rundt og overraske så utrolig mange heldige vinnere, sier Jorun Stiansen.

Totalt ble det delt ut 250 000 kroner til de to hovedvinnerne, i tillegg ble 100 000 kroner til delt på alle med lodd i postnummer 4056 Tananger.

Fest for veldedige organisasjoner

Det er ikke bare de som vinner som kan være glade, WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer er garantert minst 50 prosent av lotteriets omsetning etter premier. Begge organisasjonene har allerede mottatt millioner og håper nordmenn fortsetter å kjøpe lodd. I Norge har lotteritilsynet gitt Postkodelotteriet konsesjon til å selge til sammen 125.000 abonnementer i lotteriet.

– SOS-barnebyer gjør en avgjørende jobb med å gi barn i svært sårbare situasjoner en god start på livet. Vi er svært takknemlige for menneskene som deltar i Postkodelotteriet. Midlene bidrar til at enda flere barn vokser opp med den omsorgen som er nødvendig for at de skal bli ressurser i sine lokalsamfunn – et viktig bidrag til å redusere fattigdom og skape varig endring, sier Bente Lier.

Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Bård Vegar Solhjell, legger til:

– Med dette lotteriet kan vi nå fokusere mer på å begrense klimaendringene og redde det som er igjen av naturen. WWF Verdens naturfonds Living Planet Report viser at vi bare siden 1970 har mistet minst 60 prosent av verdens dyreliv, sier Solhjell.

Verdens tredje største

Å gi til samfunnet har alltid vært viktig for Postkodelotteriet i alle land de opererer, noe som har ført til at de er den tredje største private humanitære giveren i verden.

– Totalt har de som har kjøpt lodd i lotteriene våre delt ut nærmere 90 milliarder kroner til humanitære prosjekter og organisasjoner i hele verden. Vi er veldig stolt over alt det flotte vi kan utrede med disse midlene, det er nettopp derfor Postkodelotteriet først ble startet, forteller Roger Magnergård i Postkodelotteriet.

Artikkeltags