Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag viser Sola Atelier frem sitt mangfold med samleutstilling

I 43 år har kunstnerfellesskapet invitert til juleutstilling. Denne gangen skjer det i «nye» lokaler i Sola sentrum.

– Vi teller cirka 65 her gruppen. Drøy 30 av dem deltar denne gangen på juleutstillingen, forteller Svein Reinertsen.

Sola Atelier er blitt 43 år, og dette fellesskapet består av mennesker som driver med tegning, maling, keramikk, skulptur og mye annet. Etter mange år i Løå er gruppen vel installert i Solakrossvegen 18, ofte kalt Petrolink-bygget. Lørdag blir det åpning av juleutstillingen, og da blir det cirka 80 kunstneriske arbeider som stilles ut. Juleutstillingen vil henge i lokalene i Solakrossvegen frem til og med søndag 12. desember. Mange av medlemmene i foreningen har jobbet side om side i årevis og finner både inspirasjon og læring i fellesskapet de har laget.

– Vi har en utstillingskomité som nå kommer til å bruke tiden frem til åpning på å få satt alt i stand, sier Reinertsen.

Sola Atelier sin juleutstilling er en tradisjon gjennom mange tiår. Men foreningen tar også nye steg, og i sommer tok de kunsten med seg ut for å sette sitt preg på Sola sentrum. Det var Flyt AS med daglig leder Anne Grethe Vasbø som sammen med Sola Atelier og næringsaktører i sentrum tok initiativ til et prosjekt der en kunne gå på kunstvandring gjennom sentrum.

– Vi har fått flere gode tilbakemeldinger på dette, og noen av arbeidene er også blitt solgt, forteller Eimund Myklebust, som er styreleder i Sola Atelier.

Trives i «nye» lokaler

Han har vært med i foreningen nesten like lenge som den har eksistert. Den gang var det i underkant av ti medlemmer som holdt til i et rødt hus som lå der kulturhuset i dag ligger. Tegneren og illustratøren forteller om stor medlemsvekst i årenes løp. Da de ble for mange for det røde huset flyttet de til Sandetun og deretter til gamle Røyneberg skole, som nå er revet. Der holdt foreningen til i mange år. Deretter ble det drøyt ti år i Løå før de måtte ut derfra også. Nå er det et nytt kapittel i bygget mellom handelslaget og Rema 1000.

– Vi trives godt her, men det kan bli trangt om plassen også når vi er mange samlet på huset. Vi er jo etter hvert blitt mange medlemmer, sier Svein Reinertsen.

Bygget de nå holder til i har mange ledige lokaler, og Sola Atelier har en klar oppfordring til kommunen.

– Her kunne kommunen tatt initiativ overfor huseieren og fått til et kjekt hus som kan romme mange lag og foreninger, sier Myklebust.

Les også

For 40 år siden dannet noen få kunstnere en forening i Sola. I dag er de cirka 60 medlemmer.

Les også

I sommer kan du oppleve lokal kunst i Solakrossen

Les også

Etter ti år i Løå flytter Sola Atelier: – Det har vært en vanskelig og trist prosess

Les også

Siden 2009 har slagrammede hatt et kunsttilbud i Sola: – Her kan vi snakke med andre i samme situasjon

Kommentarer til denne saken