Lørdag kan du teste elbilene til Sola kommune gratis – om du skal være med i Sola Challenge

Arkivbilde/illustrasjonsbilde.

Arkivbilde/illustrasjonsbilde. Foto:

Rådgiver i organisasjonsavdelingen i kommunen, Therese Selvig, er glad for at det endelig blir anledning for solabuen til å prøvekjøre bilene.

DEL

- Grunnen til at vi ikke har hatt den muligheten før nå er at parkeringshuset ikke har vært åpen for alle. Vi skal klare å ha det åpent lørdag, sier Selvig til Solabladet.

Under rebusløpet Sola Challenge vil det være gratis å benytte seg av bilene.

– Det er for dem som har lyst til å delta, og ikke har bil. Dette er jo elbiler, så det er miljøvennlig og klimavennlig, sier rådgiveren.

På plass i februar

Noen av bilene har strengt tatt vært på plass siden februar, og mulig å bruke for kommunens ansatte. Alt var på plass i april. Det er totalt 13 biler, der tre av dem er varebiler av merket Renault, og ti av dem er personbiler av merket Seat.

Det har ikke vært noen problem med overbelastning og mangel på biler i dette tidsrommet for de kommunalt ansatte.

– Det har vært nok biler til alle. Det har gått kjempefint, sier Selvig.

Skal etter hvert åpnes for alle

Når parkeringshuset under rådhuset etter hvert blir åpnet for folk flest vil det være mulig for solabuer å leie bil utenom arbeidstiden. Det vil være selskapet Hyre som administrerer løsningen, og det vil være mulig å leie bil for 85 kroner og oppover i timen.

– Hyre ordner alt. De er utrolig gode på tilbakemeldinger, og det har vært kjempebra. Når det gjelder vedlikehold og renhold er selvsagt alle koronahensyn tatt. De har egne folk som sørger for renholdet, og det har fungert meget bra, sier Selvig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken