Gå til sidens hovedinnhold

- La oss skape fremtiden sammen

Artikkelen er over 1 år gammel

– Hva skal til for å forberede innbyggerne i kommunen på en tilværelse uten arbeidslivets faste rammer?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LESERBREV: Ensomhet er blitt en folkesykdom, som er vanskelig å håndtere og bekjempe. Spesielt ser vi at eldre ofte blir ensomme. Sola kommune er intet unntak. Hva skal til for å forberede innbyggerne i kommunen på en tilværelse uten arbeidslivets faste rammer? Overgangen fra arbeidslivet til en pensjonisttilværelse er ofte godt planlagt økonomisk, men kanskje ikke like godt planlagt hva man skal bruke tiden sin på. Kanskje er det når en blir pensjonist en skal prøve noe nytt?

Med dette som bakteppe inviterte Sola kommune seks innbyggere født i 1954 som står på terskelen til en ny livsfase med mange muligheter for å samskape om fremtiden.

Samskaping er et begrep som står sentralt i kommunen. Samskaping handler om å involvere og engasjere innbyggere for sammen å skape et bedre lokalsamfunn. De seks innbyggerne og oss kommuneansatte utviklet sammen messen Kull-54 «Den beste måten å forutsi fremtiden på er å skape den», som ble arrangert på Sola kulturhus onsdag 23. oktober.

På messen var en rekke lokale lag og foreninger representert, samt to kåsører. Alle innbyggere i Sola kommune født i 1954 fikk invitasjon til messen. Rundt 100 54ere fant veien til kulturhuset denne ettermiddagen. Det var kjekt å registrere at mange fikk gode innspill til innholdsrike og meningsfylte aktiviteter det går an å fylle dagene med når de entrer en tilværelse som pensjonist. Like viktig var nok de uformelle møtene mellom 54erne, og mellom de ulike lag og foreningene. Tilbakemeldingen var «hvorfor har ikke dette blitt gjort før?».

Vi i Sola kommune ønsker å takke våre innbyggere både i prosjektgruppen, i de ulike lag og foreninger og ikke minst hele kull-54 for et fantastisk engasjement. Innbyggerne er vår største ressurs, og sammen skal vi skape fremtiden.

Kommentarer til denne saken