I et av øvingsrommene sitter sju unge elever og spiller sammen. De kjenner hverandre godt, ikke bare fordi de alle går på kulturskolen, men fordi de møter hverandre hver eneste dag i 7. klasse på Sola skole.

Det begynte med fire gutter som gikk på kulturskolen for å spille gitar.

– Jeg oppdaget tilfeldigvis at de gikk i samme klasse, og det er jo artig. Men da det så kom to til, og senere enda en elev fra samme klasse ble dette veldig spesielt, sier lærer Audun Bergsmyr, som legger til at han aldri har opplevd lignende i sine 30 år i kulturskoler.

– Overrasket

Det begynte med tvillingbrødrene Vegard og Henning Sola, Sverre Utsola og Håkon Velde. De fire klassekameratene spiller gitar og bass på kulturskolen. Så kom Tobias Skarstein og Magnus Mikalsen med på piano. Deretter fulgte Sumaia Kaiser på gitar, som eneste jente av de sju.

– Jeg visste jo at de andre også gikk her, så jeg ble ikke overrasket, sier hun.

Det gjorde derimot læreren da han forsto at de alle gikk i samme klasse.

– Dette er ganske sjeldent så jeg lot de få spille litt sammen av og til. Så begynte det to til, også fra samme klasse og da ble jeg temmelig overrasket. Men på nyåret fikk jeg enda en elev derfra, så nå har jeg hele sju elever på diverse instrumenter som alle går i 7. klasse ved Sola skole, forteller Audun Bergsmyr.

Tre konserter

Han har vært ansatt ved Sola kulturskole i 20 år nå, og før det jobbet han ti år i Trøndelag med samme type jobb.

– På de 30 årene jeg har jobbet på kulturskole har jeg aldri opplevd liknende. Og med tanke på hvor mange 7.-klasser det finnes i Sola kommune så er jo dette ganske utrolig, sier læreren som har til sammen rundt 50 elever mellom 7 og 19 år fra alle grunnskolene i Sola.

Disse sju elevene fra Sola skole utgjør nesten en fjerdedel av 7. trinn på skolen. De synes selv det er kult, spesielt siden de har dannet et lite ensemble som nå skal opptre både på sommeravslutningen på skolen, på talentkonkurransen på skolen og på kulturskolens sommeravslutning.

Nå finpusses sangene, som blant annet inneholder en symfoni av Beethoven og Pink Panther-melodien.