I dag starter julen i Sola

Pepperkakeby, søndagsåpent og tenning av lysene på juletreet er noe av det som skal skje i Sola i desember.

DEL

JUL: 1. desember er 1. søndag i advent, og da skal julegranen utenfor kulturhuset tennes, slik det er blitt gjort de siste årene. Alle som vil møtes da ved scenen i krossen, der Flyt står for faklene. Kor på Randen synger fra scenen, og deretter blir det fakkeltog opp til kulturhuset der granen skal tennes. Arrangementet starter med fakkeltog klokken 16.40, og grannen tennes utenfor kulturhuset klokken 17.

– Neste år vil det blir julegrantenning igjen utenfor rådhuset, informerer Anne Grethe Vasbø, daglig leder i Flyt AS.

Klokken 18.30 tennes masten på Kjerrberget, Solas høyeste topp. Det skjer for sjuende gang.

I sørabygda blir det tradisjonen tro fakkeltog klokken 17 fra Dysjaland skule til Stenebyen. Tilbake på skolen blir granen tent, og skulekorpset spiller.

I Tananger sentrum starter arrangementet klokken 16.30. Skolekorpset spiller, granen tennes, og deretter blir det fakkeltog til kirken og lysmesse.

Pepperkakeby

Også i år blir det pepperkakeby i Sola sentrum. Flyt AS tok initiativet i fjor, og det kom inn 26 bidrag som ble satt frem til skue i Skjoldgården. I år håper foreningen på enda flere bidrag, og denne gangen skal det bakes til en god sak.

Se den flotte pepperkakebyen

– For hvert pepperkakehus vil 100 kroner gå til Kirkens bymisjon/Kaffekoppen på Stangelandsenteret. Flyt-medlemmene i Sola sentrum gir 50 kroner per hus, og SR-bank Sola gir også 50 kroner per hus. Dette skal gå til et julearrangement til Kirkens bymisjon, forteller Flyt-lederen.

Pepperkakebyen skal åpne 7. desember, og Anne Grethe Vasbø håper det kommer så mange bidrag at det kan lages en hel by til utstilling i Skjoldgården og nok hus til å sette fram i butikkvinduer i hele Solakrossen.

Søndagsåpent

De siste to årene har Flyt invitert til Lucia-tog 13. desember. Det har vært cirka 250 deltakere, men i år utgår toget. En av grunnene er at kulturskolen, som har en sentral rolle i dette arrangementet, ønsker å samarbeide på andre måter.

– Vi ser også at arrangementet ikke vokser og at folk er opptatt på annet hold på Lucia-dagen. Derfor setter vi alt inn på å få til en kjekk dag 7. desember, sier Vasbø.

I løpet av desember blir det igjen både langåpne dager og søndagsåpent. Foreløpig er de to søndager der butikkene vil holde åpent. Det er 15. og 22. desember.

Artikkeltags