Torsdag kveld inviterte elevene ved Kjerrberget ungdomsskole til åpen skole. Håpet deres var at ikke bare foreldre og besteforeldre skulle komme, men også naboer som bare lurer på hvordan den nye skolen ser ut innvendig.

Og folk kom.

– Det er egentlig en tilfeldighet at vi er her, men jeg er glad vi stakk innom. Dette er en fantastisk flott skole, og det ser ut som om elevene liker seg. Vi møtte et par som var veldig ivrige for å vise oss hva de lager i keramikktimene, sier Sigrun Thoresen.

Hun og mannen røper at det er blitt drøye 50 år siden de gikk på ungdomsskole i Stavanger.

– Den lignet overhodet ikke på denne. Jeg synes det er fint at elevene i dag har så mange muligheter og ikke bare vanlige klasserom og en gymsal slik vi hadde, legger hun til.

Spesialrommene

I kantinen er det kafé, og her har både elever og foreldre, naboer og søsken funnet noen å snakke med. Lenger inne scenen og tribunen, selve hjertet i skolen. Her er det elever med sal og scene som valgfag som fremfører teaterstykker, dans og sang. I tribunetrappene er det fullt av folk som vil se.

De fleste spesialrommene i skolen er åpne for anledningen og i full drift. I naturfagrommene kan folk få kikke i mikroskopene, eller lage strøm av batterier. I makerspace-rommet går 3D-printerne for fullt for å lage fargerike gjenstander. I et annet rom kan den som vil få prøve seg på symaskinene, eller med dreieskiven der en former gjenstander i keramikk. På en hylle vises arbeidene som elevene har laget, både kunst og bruksgjenstander.

Ingrid og Milla er noen av elevene som driver med keramikk denne høsten.

– Det er kjekt, og man kan lage mye forskjellig, sier de.

Endelig kan de vise seg fram

Gymsalen er åpen for dem som vil spille innebandy, turne, eller andre fysiske aktiviteter. I mat og helse-rommet har elevene stått på med å lage matvarer som de selger til halvsultne gjester.

Rektor sier de er glade for å endelig kunne åpne skolen slik at alle kan få se den.

– Vi hadde tenkt å gjøre dette i fjor høst, men pandemien gjorde det vanskelig. Nå er vi veldig glade for å kunne vise skolen frem og alt det som elevene driver med, sier Lene Kolberg Graves.

Kjerrberget ungdomsskole åpnet august i fjor, og da med kun 8. og 9. trinn. Nå er alle trinnene på plass, men fortsatt er det god plass til flere elever.

– Vi har kapasitet til rundt 600 elever. I dag er vi i underkant av 300, så vi har god plass ennå, sier rektor.