SV, Rødt og MDG gleder seg over et godt valg for de rødgrønne partiene til venstre for Ap i dette valget. Med resultater på fire prosent for SV, 2,5 prosent for MDG og to prosent for Rødt er det bare å se lyst på fremtiden, mener kandidatene fra disse partiene.

– Å se firetallet på valgresultatet var virkelig en opptur. Det viser at folk er fornøyde med den innsatsen Sola SV har lagt ned de siste fire årene, og at vi har tillit til fire år til. Det er vi utrolig takknemlige for, og nå skal vi jobbe beinhardt for dem med minst og de som ikke får en plass ved bordet når politiske vedtak fattes, sier Bettina Lindgren i SV.

Det er kanskje Rødt som kan juble høyest. For første gang er partiet inne med en kandidat i kommunestyret. Knut Albert Gjedrem Auestad har sikret seg plassen de neste fire årene.

– Valgresultatet viser at kampen mot Forskjells-Norge har kommet til Sola. Vi ser frem til fire år i kommunestyret der vi skal gi jernet for å utjevne sosiale forskjeller og gi en stemme til de som ikke blir hørt, sier han.

Ingrid berget plassen i Sola

Ingrid Reiersen Kartveit sier valget har vært skuffende for MDG, men er takknemlig for å berge plassen i Sola.

– Nasjonalt og regionalt har valget vært skuffende for MDG. Vi har mistet både en og to mandater i alle Rogalands kommuner hvor vi har vært representert i kommunestyrer, bortsett fra i Sola. Det tar jeg som en liten seier og er takknemlig for at solabuen ønsker å gi oss fornyet tillit. Jeg skal bruke stemmen min klokt, og jobbe alt jeg kan for at Sola beveger seg i en stadig grønnere retning, sier hun.

Skal gjøre Sola grønnere

Hos Sola SV førte personstemmer til rokering på lista, slik at nykommer Øyvind Dybdahl Dahle klatret forbi Espen Watne og sikret seg det andre mandatet, og dermed også en plass i kommunestyret.

– Selv i en knallblå kommune viser valgresultatet at det fortsatt er mange på Sola som ønsker en kommune som gjør mest for de som har minst, og som har plass til absolutt alle. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet vi har foran oss, sier han.

Alle partiene er enige om en ting:

– Vi skal jobbe for å gjøre Sola kommune både grønnere og mer solidarisk gjennom å bruke tilliten velgerne har gitt oss de neste fire årene.