2020 ble vel ikke helt som vi hadde sett for oss. Konserter blir avlyst, folk får ikke tatt oppkjøring og skolene er stengt. Helsemyndighetene har anbefalt oss å være hjemme og da er det lett å få for mye fritid. Likevel er dette er perfekt tid for å gjøre ting du ellers ikke får tid til. Og nei jeg snakker verken om å vaske dassen, eller rydde rommet, men kjekke ting for å få tiden til å gå. Her får du derfor forslag til hva du kan gjøre som er innenfor anbefalingene til helsemyndighetene.

Du kan trene i karantene. Ingenting stopper deg fra å trene selv om du sitter i karantene. Det finnes mange øvelser man kan gjøre hjemme uten å risikere å smitte noen andre. De aller fleste som sitter i karantene er heldigvis friske og da er det ingenting i veien å fortsette på det faste treningsopplegget (om du har et) med litt småjusteringer/tilpasninger.

Får du symptomer på Korona går karantene over til isolasjon, men har du ingen er det ingen problem å ta en joggetur i området om du tar visse forholdsregler. Tar du en løpetur alene i skogen og holder god avstand fra andre burde dette gå helt fint. Ikke bruk treningsapparater som er i Storevarden-skogen eller i Åsenløypa. Ellers kan du gjøre masse øvelser hjemme.

Det er aldri bra å ligge i sengen med Netflix på autoplay i 14 dager. Dette vil fort merkes etter 1-2 dager (undertegnede har testet teorien…) Apper som Skadefri gir deg gode råd og øvelser som kan gjøres uten treningsutstyr. Appen har nødvendigvis ikke øvelses for deg som vil bli best i hva det måtte være, men for folk som trener på et mer normalt nivå er dette helt perfekt. Ellers finnes det mange guider/videoer osv. på nett som forteller deg alt du trenger å vite. Og husk, øvelser som ser tilsynelatende enkle ut, er ofte dem som er mest krevende.

Bruk fritiden på å holde på med det du liker. Nå får du veldig god tid til å få ting ferdig. Enten det er sykkelen/motorsykkelen som skal fram til sommeren, en bok som du aldri blir ferdig å lese, eller en tv-serie du burde ha sett. Det finnes så utrolig mange tv-serier som får tiden til å gå. Unngå å se den samme serien om og om igjen og utvid heller horisonten litt. Ellers kan det være litt greit å lære å lage en eller annen matrett? Selvfølgelig har de fleste hjemmelekser, MEN du har mer fritid enn før. Så hvorfor ikke lære deg å lage en matrett? Enten det er middag eller dessert, så er det alltid handy å kunne mer enn den tradisjonelle “grandisen (Eller lære seg grandis-steking for dem som ikke kan det..?).

Hold kontakten med venner. Dagliglivet vårt er lagt veldig opp til at vi uansett er på nett, så sånn sett er vi veldig godt rustet til å fortsatt holde kontakten. Likevel er det forventet at den sosiale delen av livet vårt vil synke ganske mye i de neste ukene. For de som spiller er dette en perfekt måte å holde kontakten med hverandre. Er du ny i “gamet” og ikke har holdt så mye på med gaming/spill før (finnes det så mange av dem?) så spør noen i klassen, eller en kompis. Det finnes utrolig mange spill og du VIL finne noe interessant. Ellers kan det være kjekt nok i seg selv å ha en gruppesamtale på discord/messenger mm.

Uansett hva du bruker perioden på, så er det viktig at vi begrenser smitten. Tenk på alle dem rundt deg du er glad i og husk at det vil gå over. Dagliglivet har kanskje forandret seg litt nå, men det vil bli normalt igjen. Det er ikke alt som er negativt med dette; for oss fattige ungdommer med bil er heldigvis diesel/bensinen noen kroner billigere.