Nybø har hatt flere redaktørroller i Amedia, og har siden starten av oktober vært konstituert redaktør i Bodø Nu. Sist sommer avsluttet han sin redaktørgjerning i Lofot-Tidende etter tre og et halvt år som leder i avisa. Han er journalistutdannet fra Universitetet i Stavanger, og har studert mediefag ved Høgskolen i Hedmark.

Nybø kommer fra Sola og har ved flere anledninger arbeidet i Solabladet. Nå tiltrer han altså i Solabladets søsteravis i Gjesdal.

– Det har vært en veldig fin høst i Bodø. Jeg kommer til å savne gode kolleger i Bodø Nu og Lynx Publishing, men gleder meg til å flytte hjem igjen og bli en del av Gjesdalbuen. Avisen har prestert godt over tid og har en sterk posisjon i lokalmiljøet. Jeg ser frem til å bli kjent med de ansatte, sier Kent Roar Nybø.

Styreleder Sissel Ødemotland Vigre er meget tilfreds med rekrutteringen i Gjesdalbuen.

– Avisa har de siste årene opplevd en god periode med betydelig produktutvikling og opplagsvekst. Med en erfaren og dyktig leder som Kent Roar, mener jeg vi har gode muligheter til å fortsette med dette. Han er en klar og tydelig leder som har skapt resultater og satt spor etter seg i de lokalavisene han har vært. Jeg ser fram til at han er på plass, sier hun.

Kent Roar Nybø tiltrer stillingen allerede fra 1. januar. Han skal vikariere for Eugen Hammer som fortsetter i en prosjektstilling som videoredaktør i Amedia region Rogaland. Hammer har i hele 2022 hatt permisjon fra redaktørjobben i Gjesdalbuen. Dette året er det Hilde Anette Ebbesvik som har vikariert for Hammer. Fra årsskiftet blir hun nyhetsredaktør i Sandnesposten.