Gå til sidens hovedinnhold

Just Salvesen inviterer til drive-in gudstjeneste 1. påskedag

Artikkelen er over 1 år gammel

- Ved å holde gudstjenesten utendørs og i biler får vi på en måte treffes på en trygg måte, sier sokneprest i Tananger menighet, Just Salvesen.

Det er ikke første gang sokneprest i Tananger menighet Just Salvesen holder preken utendørs. Det har han gjort flere ganger, men det er første gang menigheten sitter i bilene sine på parkeringsplassen utenfor kirkebygget mens han gjør det.

- Jeg har hørt om enkelte andre menigheter som gjør det samme, og jeg tror det kommer til å bli veldig bra, sier han.

Påsken er en av de viktigste høytider i kirkeåret, og gudstjenesten 1. påskedag samler normalt mange mennesker. Det håper soknepresten også det blir i år, selv om rammen rundt den blir en god del annerledes enn normalt.

- Vi har fått låne en lastebil av Lions, og ungdom hjelper oss med lydanlegg, forteller soknepresten.

- Vel møtt i bil

Gudstjenesten starter klokken 11, og parkeringsvakter vil da anvise menigheten til parkeringsplass med cirka en meter mellom hver bil.

- Vi har ikke regnet på nøyaktig antall biler som det vil bli plass til, men det er ganske mange. I tillegg vil vi ha et skikkelig lydanlegg slik at det blir mulig å stå også på grusplassen litt lenger nede om det skulle bli nødvendig, sier Salvesen.

Han sier det vil bli mye sang og musikk, og organist Arfon Owen er også til stede på podiet på lastebilen. Program deles ut ved ankomst, eller kan lastes ned fra hjemmesiden til Tananger menighet. Gudstjenesten er godkjent av kommuneoverlegen som påpeker at ingen skal gå ut av bilene sine, for på den måten å holde avstand.

- Vel møtt i bil, og kom gjerne i litt god til slik at bilene er på plass til gudstjenestestart, oppfordrer soknepresten.

Kommentarer til denne saken