- Vi er utrolig glade for at vi kan meddele at Johanna Fossum har signert elitekontrakt med Sola HK for de to neste sesongene, skriver Sola HK på sin nettside.

Johanna Fossum er et av Norges største keepertalent, og har sist sesong spilt både Bring, Lerøy, J18 og 3. divisjonskamper for Sola. I tillegg har Johanna deltatt på a-lags treninger og hatt innhopp i Rema 1000 ligaen.

Tjelta-jenta har tidligere spilt for Havdur og Sandnes før turen gikk til Åsenhallen.

Til tross for at hun kun er 16 år har hun allerede fått internasjonale erfaringer på håndballbanen. Fossum er en del av LK02- landslaget, og har blant annet spilt EM i Slovenia, samt at hun er fast keeper på alle landslagssamlingene med LK02.

- Jeg er veldig glad for å ha signert min første elitekontrakt. Ingen tvil om at jeg ser frem til å få muligheten til å få trene og spille på et så høyt nivå – og være en fast del av laget. Målet for neste sesong er å videreutvikle meg som håndballspiller, og håper på å få spilletid i en kamp i eliteserien, sier Fossum i en pressemelding.

Solabladet møtte den talentfulle spilleren i høst, like etter at hun var begynt i Sola HK.

– Det har vært veldig kjekt. Jeg har blitt tatt godt imot. Det er veldig utfordrende, men det var akkurat det jeg ønsket. Jeg hadde håpet å få trene med a-laget noen ganger, men dette er over all forventning, sa Fossum den gangen.