Lørdag blir det Sola julemesse igjen i utstillingssalen i kulturhuset. Inger Lise Rong har arrangert julemesse hele tolv ganger.

– Det er blitt en tradisjon av dette. Under pandemien måtte vi stenge det ene året, men da hadde vi en butikk i stedet. Nå er vi jo tilbake for fullt, sier hun.

Selv bidrar hun med hjemmelagede kort, sjokoladeesker og krus med trykk på. Totalt 16 utstillere kommer med sine produkter. To av dem er menn.

– Begge driver med trearbeider. Den ene dreier i tre og den andre skjærer, forteller Rong.

Det er flere som har vært med flere ganger tidligere, men det er også kommet nye til. Rong ser ikke bare etter kvalitet når hun inviterer inn utstillere, men også mangfold.

– Det er litt viktig at det ikke er for mange som driver med det samme. Vi ønsker et mangfold og ulike teknikker, sier hun og legger til at alle arbeidene er hjemmelagede.

– Alt som selges her er håndarbeid som folk har laget selv.

Hun synes det gir mye glede å arrangere en julemesse og se at det kommer folk.

– Jeg hadde ikke gjort dette i så mange år om jeg ikke syntes dette var givende. Det er det, og det gir også en god julestemning, synes hun.

Fredag vil hun være i full sving med å rigge rommet for julemesse. Av erfaring vet hun at det kan komme et par tusen mennesker i løpet av åpningstiden.

– Jeg tror vi treffer et publikum, og vi får gode tilbakemeldinger. Mange kommer år etter år, men det er alltid kjekt å se nye folk, sier Inger Lise Rong.

Her kan du lese mer om arrangementet.