(Jærbladet)

IKM Testing – som har hovedkontor i Sola – har kjøpt 70 prosent av aksjene i Alfa Solution AS, med opsjon på de resterende 30 prosent.

Kjøpet inngår som del av satsingen innen preservering og selskapet endrer navn til IKM Alfa Solution AS.

Alfa Solution AS er etablert i Grimstad og hadde i 2020 en omsetning på 13 millioner. De leverer til industrier som forsvar, maritimt, luftfart, vindkraft, transport og offshore – både innenlands og utenlands, men særlig på Sørlandet og Østlandet.

IKM Testing er engasjert med store oppdrag innen offshore-industrien og har langsiktige rammeavtaler med operatørselskap og kontraktører på norsk kontinentalsokkel. De siste årene har de satset på preservering – altså tildekking og beskyttelse av utstyr – og oppkjøpet i Grimstad er del av denne satsingen.

– Vi gleder oss over å ha fått med IKM Alfa Solution som en stor del av vår videre satsing på preservering. I tillegg til unike produkter, får vi med oss på laget høy kompetanse og erfaring for skreddersydde løsninger innen hele spekteret av preservering. Dette gir også forventninger om at IKM Testing skal få et bedre grep om kunder og vekst på Sør- og Østlandet, også for våre andre tjenester, uttaler Vidar Haugland, Chief Executive Officer i IKM Testing AS i en pressemelding.

IKM-konsernet er kontrollert av gründer Ståle Kyllingstad, som opprinnelig er fra Klepp, men som nå bor i Time.