FOTBALL: – Magefølelsen er god for at vi får en veldig tøff match. Vi har fått signaler på at de kommer til å starte med et veldig bra lag, og det har vi veldig godt av, sier Sola-trener Øyvind Helle Meling til Solabladet.

Klokken 18 torsdag går fløyta for treningskampen mellom Sola og Sandnes Ulf. For Sola handler det først og fremst om en realitetssjekk.

– Vi gleder oss til å få en sjekk på hva vi er gode på og hva vi ikke er gode på. Det blir en super treningsøkt som er helt ufarlig, mot et mye bedre lag. Vi gleder oss veldig, sier Meling.

Det er derimot ikke alle Sola-spillerne som kan stille til kampen i kveld.

– Som alle andre har vi litt koronaplager og litt småskader, men det har jo alle lag nå. De heldige og friske får seg en god økt i dag, sier treneren.

Vil styre kampene mer

Fra fjorårets sesong og inn mot oppkjøringen i forkant av 2022-sesongen har Sola-herrene blant annet jobbet med ballbesittelse.

– Vi har hatt fokus på det å være bedre med ballen, styre kampene mer. Det har vi klart mot Vidar og Ålgård, og nå skal vi prøve det mot et mye bedre lag. Jeg vil se fra guttene at vi tør å prøve når vi har ballen. Så blir det selvfølgelig lengre perioder uten ball. Vi skal være oss selv, så får vi se om det blir en god prestasjon eller om det faller helt gjennom, sier Meling.

Det ligger som nevnt ikke an til et Sandnes-lag som sparer på kruttet torsdag kveld. At motstanderen stiller med gode kort i ermet skremmer på ingen måte Sola-treneren.

– Vi gleder oss og syns det er kult at de stiller med et bra lag, avslutter Meling.

Kveldens kamp mot Sandnes Ulf har avspark klokken 18. Kampen ser du direkte på Solabladet.no.