18 år gamle Amalie Austigard går på Sola videregående skole med turn som toppidrett. Hennes drøm er en plass på det norske turnlandslaget for seniorer.

– Jeg kom med i bruttotroppen, men ikke i nettotroppen, men kanskje senere. Det hadde vært fantastisk i så fall, sier hun.

Lørdag er det FaceOff i Fjogstad-Hus Turnarena. Sola og Norge er tredje og siste stopp for årets råeste konkurranse og show for gymnaster. Med deltakere fra hele verden er det de absolutt beste som tar turen til Sola. En av dem er Ethan McGuinnes, nykronet verdensmester i powertumbling. Det er også tre gymnaster fra Sola turn. Foruten Amalie er det Magne Volden og Johann Bråthen.

– FaceOff er stort og veldig gøy. Det er ikke som andre konkurranser fordi her kan en gjøre mye mer og det er ikke de samme reglene. Så lenge det er trygt, kan man tøye grensene, sier hun.

Pyro, bass og turnshow

FaceOff er blitt et forrykende show som både involverer musikk, pyro og ekstrem turn. Konseptet FaceOff ble født i Danmark, og tanken bak var å rekruttere flere gutter inn i sporten. I forhold til en normal konkurranse i troppsgymnastikk er konseptet rendyrket for å skape stor stemning og ikke minst mer underholdning enn tradisjonelle turnkonkurranser.

Med egen DJ, lys, pyroteknikk og en ellevill stemning skapes det en fantastisk ramme rundt showet. Det konkurreres i Individual, som er gymnast mot gymnast. Senere er det Crew, som er lag mot lag. Her blir det fart, show og noen av verdens beste turnere som presser seg til det ytterste.

– Stort å få dette til Sola

Amalie Austigard skal delta i den individuelle konkurransen og gleder seg.

– Det blir en opplevelse. Jeg gleder meg til alt ved det; både å se på, delta og hele stemningen som kommer til å være her, sier hun.

Også ledelsen i Sola turn gleder seg.

– For Sola Turn er det stort å kunne være med å arrangere FaceOff. Forrige gang det ble arrangert i Norge var i Oslo. Dette har utviklet seg til å bli det råeste og beste turnshowet/turnkonkurransen i verden. Sola Turn har jobbet iherdig over tre år for å få dem til å komme hit. Nå vises showet for første gang på Sola, sier daglig leder Jørn Arild Vika.

Lørdag håper de å fylle opp Fjogstad-Hus Turnarena med 8–900 tilskuere.