Helgens Nordiske mesterskap samler syklister i mange forskjellige årsklasser: juniorer, masters og eliteklasse - både på dame og herresiden. Vetle Eskedal fra Hålandsmarka stiller til start i eliteklassen for menn og skal blant annet kjøre sammenlagtgrenen Omnium.

Her ligger gjennomsnittsfarten i feltet på over 50 km/t. Ingen bremser og fast nav på sykkelen gjør banesykling til en publikumsidrett, verden over. Et annet Sola-navn som er kjent for mange er tidligere elitesyklist for Sola Cykleklubb og VM-medaljør på bane, Maj-Britt Våland. Hun skal kjøre 2000 meter forfølgelsesritt i klassen 50-59 år og er ellers trener og lagleder for junior og elitesyklistene i Sandnes sykleklubb.

Den mest meritterte rytteren på start i velodromen denne helgen er uten tvil Anita Yvonne Stenberg fra Drammen og IK Hero. Hun er regjerende europamester i øvelsen Scratch, og har en 5. plass i Omnium-øvelsen fra OL i Tokyo i 2021. Er du nyskjerrig på banesykling kan du få med deg Omnium med blant andre Stenberg og Eskedal, førstkommende lørdag i velodromen Vår Energi Arena Sola. Omnium er sammensatt av fire forskjellige fellesstarter, og kan bli både spennende og actionfylt å følge fra tribuneplass.