Freya Smørdal Walker og Helena Fadnes Aardalsbakke er på vei akkurat dit de vil: Stadig flere opptredener, flere arenaer og mer erfaring. I fjor var det releaseparty for sin ny EP, og denne helgen blir det konsert på Våland for Freya&Helena. Lørdag klokken 17:00 står 17-åringene på Bajass-scenen under Mablis.

Det hele begynte med at Freya meldte seg på et rapkurs med Atlars i regi av fritidsavdelingen i kommunen da hun var ti år gammel. I siste liten ble også Helena påmeldt, og siden har de to tatt mange musikalske steg.

– Det var veldig gøy, og vi begynte å skrive våre egne saker. Det var utrolig kjekt å eksperimentere og leke med rim og ord, fortalte duoen fra Skadberg i et intervju med Solabladet tidligere.

Deretter ble det UKM på jentene flere ganger, og det ga dem mye læring.

– Å stå på scenen og fremføre er en kjempeviktig erfaring. Det har tatt oss videre, sier Freya.

– En drøm

De er begge elever ved videregående skole, men musikken bruker de mye tid på. De liker best prosessen med å komponere og eksperimentere med ord og toner.

– Det er eksperimenteringen vi har lært mest av. Freya kan starte på noe, og jeg spinner videre på det. Det er som om vi kan fortsette hverandres ideer og tanker, og av og til blir det noe bra ut av det. Andre ganger ikke, men det lærer vi også av, forteller Helena.

Da jentene i oktober i fjor sto på scenen i Drivhuset på Bærheim for sitt eget releaseparty snakket de også om veien videre.

– Det er skummelt å si at vi håper å leve av dette, men det er klart at det hadde vært en drøm. Vi har alltid bare sagt at det er en kjekk hobby, men vi elsker jo å drive med dette, så vi får se hvor veien tar oss, sier de to venninnene.