I dag ble Tobias døpt: - Vi tenkte aldri på å utsette dåpen, vi synes dette ble en ekstra fin seremoni, sier foreldrene

Tobias Sel (4 måneder) ble i dag døpt i Tananger kirke. Prest Just Salvesen forteller at det er fullt mulig å avholde dåp - nesten som vanlig.

DEL

Korona-viruset satte en midlertidig stopp for mange av aktivitetene i kirken, blant annet vanlige gudstjenester. Men seremonier som dåp, bryllup og gravferd er blitt avholdt, bare med færre deltakere og større avstand. Nå er retningslinjene myket opp slik at 50 personer kan være til stede, og kirken jobber nå med å planlegge fremover når de etter hvert skal gjenoppta gudstjenester i kirkene.

I Tananger kirke er benkene flyttet til side, og i stedet står stoler oppstilt med god avstand. Klokken 11 kan menigheten følge sokneprest Just Salvesen sin forhåndsinnspilte gudstjeneste på nett. Mens den blir sendt er en forsamling på drøyt 30 mennesker til stede i kirken. De er alle fire måneder gamle Tobias Sel sin nærmeste familie. I Oslo og i København sitter familiemedlemmer og får med seg seremonien via nett.

Tobias er ett av to barn som skal døpes denne søndagen. Han blir ført opp til presten i den samme dåpskjolen som storesøsteren og storebroren brukte da de ble døpt. Det er faren Svein-Tore som holder gutten, mens mor Katrine, søsknene og bestefedrene som er faddere, står ved siden av.

Fire måneder gamle Tobias Sel sammen med sine foreldre, søsken og faddere.

Fire måneder gamle Tobias Sel sammen med sine foreldre, søsken og faddere. Foto:

- Seremonien vil foregå omtrent som normalt, med unntak av at jeg ikke rører barnets hode. Jeg holder ham heller ikke opp foran menigheten, slik jeg pleier å gjøre, forteller Just Salvesen før dåpen.

Etter dåpen er det pappa Svein-Tore som holder lille Tobias opp foran familien. Foreldrene forteller at de aldri vurderte å utsette dåpen.

- Det tenkte vi aldri på. Vi synes dette ble en veldig fin og intim seremoni, sier de.

Artikkeltags