Lappeteknikk, skinn, strikk, søm, knipling, redesign, vev og mye annet. I helsehuset har Sola Husflidslag funnet seg til rette, og alt de lager har de lyst til å dele med andre.

– Vi er alle her for å lære, og vi lærer gjerne bort det vi kan, sier Marit Volline Nessler.

Sammen med Wenche Falkenhaug forteller hun ivrig hvor kjekt det er i fellesskapet i Sola Husflidslag. En lørdag i måneden inviterer foreningen til åpen dag i lokalene i helsehuset. Den første er lørdag fra 11:00 til 16:00. Da kan interesserte få et innblikk i alt det som lages innenfor en rekke teknikker. Det blir da en stor utstilling som viser bredden i det som skapes her.

– Mange har jobbet veldig lenge med det som nå vises frem, og målet vårt er å markedsføre husflidslaget og alt vi gjør, sier Wenche Falkenhaug.

Får inspirasjon og ideer

Nå er mange av medlemmene i full sving med å gjøre klar til lørdag. Sola Husflidslag er opptatt av å få med barn og ungdom, og det blir et eget rom til barna slik at de kan få prøve seg med å lage lapper på Tote bag. Torill Håkonsen er opptatt med å sy lapper på dongeri, noe som er populært blant de unge.

Flere håndarbeidsteknikker er i dag rødlistet fordi de er i ferd med å dø ut. Husflidslaget jobber derfor for å bevare disse tradisjonsrike teknikkene og lære dem videre.

– Vi ønsker også enda flere medlemmer, og det er viktig for oss å få frem at folk ikke må tro at de ikke kan bli med fordi de sikkert ikke er gode nok. Her er det ingen konkurranse. Enten du kan noe, eller ingenting, er du velkommen. Alle er her for å lære og finne inspirasjon, sier hun.

Marit Volline Nessler påpeker også det sosiale som viktig for dem.

– Det er et godt fellesskap der en alltid lærer noe og blir inspirert av hva andre gjør, sier hun.