Gå til sidens hovedinnhold

Hundrevis av kamper direkte - Se sommerens vakreste fotballeventyr på Solabladet.no

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi sender direkte fra Norway Cup, og det er spesielt tre kamper som peker seg ut.

FOTBALL: Det er tre lokale innslag i turneringen, der det braker løs neste helg. Sola FK er representert ved G16-laget. Samtidig sender Havdur to lag, henholdsvis J15 og G15.

Første lag som skal i ilden live på Solabladet.no er Havdurs G15-lag. Søndag 28. juli braker det hele løs mot Ekholt. Kampstart er 12:40.

Dagen etter er det Havdurs J15-lag som får vise seg fram for et større publikum enn til vanlig. De møter Nittedal 09:50 mandag 29. juli.

Og til sist er det Sola FK som får muligheten til å gjøre seg kjent for resten av landet. De møter Kvaløya tirsdag 30. juli, og kampstart er 11:40.

Forhåpentligvis vil vi få se tre lokale lag som avanserer videre i turneringen, og da blir det muligheter for mer tv-tid for de unge spillerne.

Turneringen varer fra 28. juli til 3. august, og spilles på Ekebergsletta i Oslo.

Norway Cup er verdens største fotballturnering for barn og unge 10 – 19 år, med 3v3 fotball for spillere 6-10 år siste helgen av turneringen. Rekorden er fra 2016, da 2199 lag deltok i Norway Cup. Deltagerne spilte rundt 6000 kamper i løpet av turneringen.

Norway Cup arrangeres av Bækkelagets Sportsklub og det hele startet i 1972 med 420 lag og 8,400 deltagere.

Totalt gjennom årene har deltakere, spillere og dommere fra 127 nasjoner deltatt. I tillegg regnes Norway Cup av mange som kvinnefotballens vugge i Norge. Turneringen prioriterte jentelag allerede fra starten i 1972 og hadde åtte jentelag med i 1972. Dette var fire år før Norges Fotballforbund anerkjente kvinnefotballen offisielt.

Fotballturneringen føyer seg inn i rekken av direktesendt sport Solabladet og Amedia sender på sportsportalen Direktesport.

Med hundrevis av fotballkamper fra Toppserien, PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen, samt eliteserien i håndball, basketball og volleyball, finnes det noe for enhver smak på Direktesport.

Direktesport satser også på friidrett, og har allerede vist flere mosjonsløp og friidrettsarrangementer om Sentrumsløpet, Holmennkollstafetten og Trond Mohn Games.

Kommentarer til denne saken