Høstjazz på Sola Strand Hotel kombinerer med Maijazz i oktober: – Det er veldig stas for oss

Hotelldirektør Cornelius Middelthon gleder seg til å ønske MaiJazz velkommen.

Hotelldirektør Cornelius Middelthon gleder seg til å ønske MaiJazz velkommen. Foto:

For femte år på rad står jazz på menyen, og for første gang skal det kombineres med Maijazz.

DEL

- Dette blir veldig spennende, og det er nytt løft for oss. Det er en tilbakemelding på at vi gjør ting riktig, sier hotelldirektør Cornelius Middelthon til Solabladet, og legger til:

– Det er veldig stas at Maijazz ønsker å samarbeide, og at vi blir en del av det.

Maijazz 2020, som opprinnelig skulle gå av stabelen i mai, ble avlyst og flyttet til 2021 grunnet Covid-19. Ledelsen for festivalen besluttet å arrangere en mindre festival i oktober.

Nå vil Maijazz 2020 Høstjazz arrangeres 5. – 11. oktober, og det er her Sola Strand Hotel kommer inn.

– Samarbeidet fungerer veldig bra. Vi har de samme interessene innenfor musikkfeltet, og det å kunne gjøre noe for jazzpublikummet her i regionen. Det var opprinnelig satt opp et program, og vi fant ut at Maijazz kunne være en del av det, sier Hanne Bernhardt Buvik, produksjonsleder for Maijazz, til Solabladet.

Godt tilskudd

De siste årene har det blitt arrangert høstjazz på hotellet, og nå blir de en del av sagnomsuste Maijazz. Fredag 9. oktober og lørdag 10. oktober vil det være mulig å få med seg norsk jazz.

For Middelthon er jazz blitt en viktig del av det tilbudet hotellet kan tilby.

– For oss, som er et lite hotell og ikke tilknyttet noen kjede, er det viktig at vi er relevante og finner nye kundegrupper. Musikk, kultur og alt det som ligger i begrepet er en god måte å utnytte hotellets sjarm og beliggenhet. Vi vil være et kulturhotell, noe ikke alle hoteller kan være. Vi har vår egenart og historie som kan knyttes opp til det vi prøver å få til, sier hotelldirektøren.

Musikalsk midt i blinken

Middelthon, hvis kone er utdannet pianist, har også en lang historie som strekker seg over 20 år bak i tid med jazz. Det var den gang han var i Trondheim på Royal Garden, og etter hvert fikk til en jazzklubb i underetasjen.

– Den kalte vi Blue Garden. Mange av de store norske musikerne i jazz begynte i Trondheim, der det var et veldig godt miljø, sier Middelthon, og legger til:

– Det ga en annen dimensjon, og noe jeg har båret med meg videre. Det er ikke alle steder jeg har jobbet der det har passet seg, men her er det midt i blinken.

Artikkeltags