Gå til sidens hovedinnhold

Herrem med i EM-troppen

Flere gullgrossister er tilbake i den norske landslagstroppen til håndball-EM. Marit Malm Frafjord og Nora Mørk får nøkkelroller mens treneren er fornøyd.

Frafjord har ikke spilt mesterskap siden EM for vel fire år siden. Hun står med fire EM-gull, to OL-titler og en VM-triumf på sin håndball-CV. I EM blir Frafjord en svært sentral spiller i det norske midtforsvaret.

I motsatt ende av banen, kommer mye til å dreie seg om Mørk. Hun har ikke vært med i mesterskap siden 2017 (norsk sølv bak Frankrike).

Landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjorde sitt uttak digitalt tirsdag. Der ble det også klart at Katrine Lunde ikke er med. Få minutter før uttaket offentliggjorde veterankeeperen at hun er gravid og venter sitt andre barn.

– Det er lenge siden vi har hatt så mange gode spillere tilgjengelig. Jeg er veldig bekvem med den troppen vi har tatt ut, sier Hergeisson til NTB.

Etter planen skal laget hans ha tre kamper i Bergen før EM.

– Både den turneringen og EM avhenger av beslutninger fra myndighetene. Uansett forbereder vi oss til å spille EM på en vanlig håndballbane med normale mål, sier han.

Tomac reserve

Dette er troppen:

Keepere: Silje Solberg (Györ), Emily Stang Sando (Bietigheim).

Utespillere: Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg), Veronica Kristiansen (Györ), Emilie Hegh Arntzen (Vipers), Stine Bredal Oftedal (Györ), Henny Ella Reistad (Vipers), Nora Mørk (Vipers), Stine Skogrand (Herning-Ikast), Marit Røsberg Jacobsen (Esbjerg), Malin Aune (Vipers), Heidi Løke (Vipers), Kari Brattset Dale (Györ), Marit Malm Frafjord (Esbjerg), Kristine Breistøl (Esbjerg).

Reserver: Rikke Granlund (Esbjerg), Marta Tomac (Vipers), Ingvild Bakkerud (Herning-Ikast), Silje Waade (Vipers).

Usikkert med Trondheim

Hergeirsson har valgt å ta ut 16 spillere og fire reserver som skal være med laget under hele mesterskapet.

– Det gjør oss bedre forberedt på treningene fram til EM starter, og i disse tider er det er en fordel å ha alle samlet i EM-boblen fra starten av, sier han.

Viruspandemien gjør også at det fortsatt er uklart om Norge får spille på hjemmebane i Trondheim. Det kan bli avgjort i slutten av denne uka eller tidlig i neste.

Klart er det uansett at Norge ikke får de opprinnelige 8400 tilskuerne ryggen i Trondheim Spektrum. Det ligger an til å bli 200 på tribunene på hver kamp.

Hergeirsson tok tre titler på sine fem første mesterskap i jobben etter at han overtok i 2009. På de fem siste forsøkene er det bare blitt ett gull på Norge. Det kom tilbake i 2016 (EM).

(©NTB)

Kommentarer til denne saken