Her triller Israels ambassadør inn i Tananger indre havn – stoppet for en drøs over kakaokoppen hjemme hos ordføreren

– For et nydelig hus og et nydelig sted, sier ambassadør Alon Roth-Snir om Tananger indre havn.

DEL

Israels ambassadør i Norge, Alon Roth-Snir er en ivrig syklist. Da han fredag var i regionen, valgte han å tråkke fra Stavanger til Tananger. På vei til professor Ove Tobias Gudmestad på Risnes ble det en tur innom ordfører Tom Henning Slethei hjemme i Havnevegen.

– Det er veldig kjekt å få til et slikt møte. Jeg vurderte kjede og dress, men etter som dette er hjemme og uformelt tenkte jeg at det er greit å kle seg deretter, sier ordføreren.

Da ambassadøren med følget renner nedover Havnevegen på vei mot Monsenhuset, står ordføreren og kona Elisabeth klar med julekaker og kakao. Det skjer inne i det eldgamle bakeriet på eiendommen, som nå er restaurert og har operativ peisovn.

– Vi vet ikke helt hvor gammelt det er, men vi tror det er rundt 200 år gammelt, forteller ordføreren.

Ambassadøren interesserer seg for den dype peisovnen der en kan bake pizza eller brød. Alon Roth-Snir gjennomfører nå en lenge planlagt tur vestover for å gjenoppta tidligere kontakter og bli kjent med nye personer og lokale foretak. Sykkelturen er i regi av Bike for Peace, en organisasjon stiftet i 1977 som arrangerer fredsritt på sykkel og som jobber for fred og mot atomvåpen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken