Et barnehageår er snart over, og en ny epoke starter for skolestarterne fra Hålandsmarkå barnehage. Torsdag kveld var både barna, ansatte og foreldre samlet i Havdurhuset. Her fremførte barna revyen om Tore Tangs liv basert på Mods sine låter.

– Vi laget og fremførte denne revyen også for ti år siden, og det er veldig kjekt å igjen ta den fram. Den gangen sto jo Mods på scenen igjen etter å ha vært borte i mange år. Nå er de igjen tilbake med en konsert denne helgen, og da passet det veldig godt for oss også å ta den frem igjen, innleder daglig leder i barnehagen, Anette Helleland.

Revy og roseseremoni

Foreldre og besteforeldre har benket seg foran scenen, der barna står klare til å synge sangene om livet til Tore Tang; gjennom forelskelse, sorg og glede. Dette gjør barna kjempebra, og det er mange som må tørke en tåre etterpå.

Det er ikke bare revy som står på programmet denne dagen. Barna skal nemlig overnatte i Havdurhuset.

– Vi har tradisjon for å overnatte i barnehagen før sommerferien, men på grunn av pandemien ble det Havdurhuset i fjor. Det var så vellykket at vi gjør det igjen i år, forteller Helleland.

Langs veggene ligger madrasser, sengetøy, klær og noen kosedyr. Når foreldrene er gått blir det pizza og film før det blir kveld og leggetid. Men først har de ansatte i barnehagen noe på hjertet. De vil nemlig takke foreldrene for tiden de har hatt med barna deres, og hver og en av barna får en rose og en god klem på veien mot sommerferie og skolestart.