Ved 40femti-blokkene i Sola sentrum er det nedgravde containere. Men i løpet av natten til torsdag hadde noen satt fra seg en svart søppelsekk ved en av de nedgravde containerne ved sameiet.

– Jeg måtte inn og hente gummihansker og kost og plukke sammen papptallerkener, pappkrus, plastbestikk, innpakning etter enkel matlaging, babybleier med og uten bæsj, damebind med mer. Her har måkene hatt fest i natt, forteller en av naboene til Solabladet.

Sultne og glupske måker og kråker er en utfordring for bosstømmingen. Spesielt de dagene hvor man setter ut sekker i tillegg til spannene, så kjenner fuglene sin besøkelsestid. I et intervju i Solabladet i juli fortalte Tor Beyer fra Westco om at de stadig ser opprevne sekker og boss som flyter rundt husveggene, etter at måkene har hakket seg vei igjennom plastsekkene for å komme til matrestene som er inni.

– Det er klart at vi plukker jo opp de store tingene som ligger rundt sekken og dunkene. Men vår jobb er å tømme, ikke å springe mellom husene for å plukke opp boss med matrester i, sa Beyer til Solabladet.

Det er derimot ikke bare husholdningsavfall som måkene liker å herje med. Videoen under har en leser sendt inn og den viser hvordan måkene går løs på innholdet i et søppelspann ved bussholdeplassen nær McDonalds.