Ansatte i Sola kulturskole – og på kulturhuset – har jobbet på spreng med å klargjøre foajeen i kulturhuset til den store bursdagsfesten. Tirsdag kveld var det ventet nesten 350 av skolen drøye 600 elever til jubileet. Rundt søylene i foajeen snor ballonger seg i hvitt og gull. To scener er rigget og pyntet, i hver sin ende av rommet. Langs den ene veggen står to av kakebordene. Fra to svære fonter velter tykk og flytende sjokolade.

– Sjokoladefontene var elevenes store ønske, og det måtte vi selvsagt innfri, forteller fungerende rektor ved kulturskolen, Irmelin Sangolt Tjelflaat.

Ved inngangen til kafeen har kokk Dag Erik Svensen satt fram to langbord med kaker så langt øyet kan se. Etter hvert som folk kommer til fest er det flere av dem som påpeker hvor flott kulturhuset er pyntet.

– Jeg tror ikke jeg har sett det så flott noen gang, sier ordfører Tom Henning Slethei da han holdt tale og offisielt åpnet feiringen.

Jubileumsfesten involverer naturlig nok et bredt repertoar av musikk, dans og scenekunst. Her er både korps og solister, sekshendig pianospill og mye sang.

Historien til kulturskolen startet i 1973, da som musikkskole. Det var en skole med undervisning i noen instrumenter i relativt enkle lokaler. Da kulturhuset sto ferdig i 1987 fikk skolen helt nye fasiliteter – og nye muligheter. Da kom også tilbudene innen dans og drama, og senere visuell kunst.

Fortsatt er det kulturhuset som er hovedlokalet til skolen, men det er også undervisning i Tananger kulturstasjon, Haga skole, Dysjaland skule og Håland skule. Med tiden skal et aktivitetshus i Tananger bygges, noe som gir kulturskolen enda flere muligheter.

Men jubileumsfesten er ikke en mimreaften, men derimot en heidundrende bursdagsfeiring der elevene er de viktigste. Her får en del av dem vist frem noe av bredden i tilbudene. Og da ordføreren klipper snoren for fest slippes et hav av ballonger og gullbånd fyker gjennom romme til stor begeistring for både unge og litt eldre elever.

– Det er veldig kjekt å se at det er elevene som er i sentrum. Det er dem det handler om, sier kultursjef Morten E. Hansen.

Skolens første 50 år skal feires gjennom hele 2023 med en rekke konserter og arrangement.

Bildeserie

Kanonfeiring for Sola kulturskole