Gå til sidens hovedinnhold

Her er de yngste i Sola Brassband: – Vi stortrives fordi det musikalske nivået er så høyt

25. september inviterer Sola brassband til konsert.

25. september skal Sola Brassband ha konsert i forbindelse med frivillighetens dag. Konserten er gratis, og det er de yngste medlemmene mellom 13 og 19 år som skal arrangerer den.

– De står for alt sammen selv, fra markedsføring til gjennomføring, forteller dirigent Gwyn Evans.

Orkesteret har brukt hele helgen på Ølbergtunet for å øve. I strålende solskinn og med utsikt til sjøen inspirerer de hverandre til å skape en så god konsert som mulig. Mange av musikantene har vært med i skolekorps tidligere og ønsker å fortsette. Noen av dem har spilt sammen i flere år, mens andre er helt ferske.

– Det er veldig kjekt å kunne samles igjen og spille. Det er blitt lite av det, så det er fint å være i gang, synes Kaja Othelie Rossavik Johannessen og Marthe Eikebu Larsen.

Fikk ungdomsstipend

Brassbandet har fått et ungdomsstipend som nå brukes på at de yngste medlemmene arrangerer og gjennomfører en konsert. Da er det mye som skal planlegges, og orkesteret har derfor samlet seg hele helgen til å jobbe.

Til vanlig øver orkesteret på Tananger kulturstasjon. De deltar på NM og Siddis brass, i tillegg til å spille i andre anledninger. Flere av dem har spilt i mange år og roser samholdet og det musikalske nivået i bandet.

– Det er flinke folk her, og de vil gjøre det bra. Det gjør at nivået er høyt, og det synes vi er kjekt, sier Helene Marie Thorup Njå og Helena Elizabeth Steine.

Kommentarer til denne saken