Gå til sidens hovedinnhold

Havørn håndball får løfter om tre millioner kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

Havørn håndball får politikernes tilsagn om tre millioner kroner til ny treningsflate.

Havørn håndball har i dag et stort behov for mer spilleflate. Arealet i Tanangerhallen er for lengst blitt for lite for klubben. Flertallspolitikerne setter nå av tre millioner kroner til klubben for å få økt treningsflaten.

Samtidig ber politikerne kommunedirektøren gå i dialog med klubben for å få en løsning på utfordringene med for lite treningsflate. Politikerne viser til treparts-finansieringen med en tredel kommunal støtte, en tredel spillemidler og en tredel bidrag og dugnad fra klubben. Slik har mange anlegg blitt til, blant annet Stangeland Arena, Fjogstad-Hus turn arena og den nye kunstgressbanen til Sola FK.

Havørn håndball har tidligere uttalt til Solabladet at behovet for mer spilleflater er blitt prekært. Også Havørn fotball har uttalt ønsker om en fotballhall, og politikerne i posisjonspartiene Frp, Ap, Sp og FNB sier allerede nå at de vil stille seg positive til en fotballhall ved Tananger stadion, samt støtte dette økonomisk så fremt Havørn klarer å realisere det og får støtte fra Sola idrettråd.

Kommentarer til denne saken