Gå til sidens hovedinnhold

- Har vi fortsatt fokus på et sterkt sentrum?

Artikkelen er over 1 år gammel

- Vi må våge å satse på et sentrum som skaper glede for både innbyggere og gjester.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LESERBREV: Sola sentrum er i støpeskjeen, og har alle forutsetninger for å bli et flott sted for både handel og opplevelse. Skal området utvikles slik vi ønsker, må imidlertid ulike aktører – kommunen, næringslivet og innbyggerne - dra lasset sammen. Det kanskje viktigste av alt, er forutsigbarhet. Det må aldri være tvil om den politiske viljen til å satse nettopp her.

Det nye rådhuset med tilhørende park og ikke minst en flott festplass, gjør oss alle stolte. Enhver kommune med respekt for seg selv, trenger et slikt samlingssted for små og store anledninger.

Når det gjelder området for øvrig , tror jeg vi alle kan være enige om at det er et stort utviklingspotensial, men at mer må til før vi kan ønske velkommen til et sentrum med det tilbud av handel og opplevelse vi trenger.

For Høyre er det viktig å tenke fremover. Vi må våge å satse på et sentrum som skaper glede for både innbyggere og gjester. Ved siden av tilbudet til oss som bor og lever her, er målet å demme opp for lekkasje til nabokommunene våre både når det gjelder handel og kultur. Derfor er jeg glad for at det nå skjer mye spennende.

Vi gleder oss over at innbyggertallet i kommunen øker. Stadig flere vil bosette seg sentrumsnært, og vi trenger et sentrum som har en rekke funksjoner utover handel. En møteplass med spisesteder, kultur og opplevelser, grønne områder – i det hele tatt et sted for trivsel. Parallelt med dette må vi sørge for at vi har tilstrekkelig parkeringskapasitet slik at tilbudene er lett tilgjengelige.

Selv om det offentlige selvsagt ikke skal ta ansvaret for denne utviklingen alene, er det viktig at kommunen går foran. Ved siden av nytt rådhus, får vi et nytt sentrumsnært sykehjem. Her kommer ny kirke, og det er avsatt midler til aktivitetspark. Vi støtter Solas næringsforening Flyt AS, og blant arrangementene som også støttes, er Sola Smaksfest, som er en stor suksess.

Gjennom dette viser kommunen private utbyggere at vi mener alvor med sentrumutviklingen, og ønsker dem velkommen til å være med på fortsettelsen.

Det er imidlertid ikke slik at vekst finner sted uansett. Den senere tid er eksempelvis midlene avsatt til aktivitetsparken halvert. Og generelt sett kan det synes som om den politiske posisjonen i Sola har mistet noe av fokus på sentrum.

Det igjen har skapt usikkerhet i næringslivet og blant eierinteresser i sentrum. Mange spør seg om den positive utviklingen vi har sett gjennom mange år nå, fortsatt har politikernes oppmerksomhet.

Skal vi sikre fortsatt vekst og utvikling, må det aldri være tvil om at kommunen vil være en viktig partner og pådriver for handel og opplevelse her hos oss.

Kommentarer til denne saken