DYR: Tirsdag la Tina Brikland Borsheim ut et innlegg på en Facebook-gruppe for savnede dyr i Rogaland. Hun etterlyser høna Netti og hanen Gilbert, to av familiens syv fjærkledde kjæledyr.

Netti og Gilbert forsvant sist torsdag, da en hauk viste seg over Bærheim.

– De andre hønene og hanene våre er fortsatt skremte, så jeg håper Netti og Gilbert bare gjemmer seg i nærheten. Men plutselig kan de jo ha forvillet seg oppover til Skadberg også. Vi er ute og leter etter dem flere ganger til dagen, sier Brikland Borsheim.

Foreløpig har det ikke vært noen utvikling i saken, ei heller tips eller ledetråder.

Tamme fugler

Brikland Borsheim forklarer at familien har totalt fire høner og tre haner. To av disse hanene ble klekket i vår, mens rømlingen Gilbert ble klekket i fjor.

– Gilbert er som alle de andre klekket og vokst opp her hos oss. Han er litt spesiell, han galer ikke og har ikke hakelapper som andre haner. Netti er den hønen vår som legger flest egg, og hun legger nydelige grønne egg, forteller hun.

For barna er det ekstra sårt at Gilbert og Netti er borte.

– For guttene er det fryktelig trist. Vi mistet kosehønen vår for ikke så lenge siden, så det er sårt å ha mistet Gilbert og Netti også. Vi håper veldig at de kommer hjem igjen. Og hvis de skulle være døde, så er det også noe vi hadde satt stor pris på å få beskjed om. Det verste er å ikke vite, avslutter Brikland Borsheim.