Rundt klokken 03:00 natt til lørdag fikk vaktselskapet som Sola kommune bruker melding om innbrudd på Haga skole. De rykket ut, men det var da lite å se. I løpet av lørdag ettermiddag oppdaget tilfeldig forbipasserende at et vindu var åpent.

Inne i skolebygningen var det et svært nedslående syn som møtte kommunen og rektor lørdag. Også ordfører Tom Henning Slethei er orientert om hendelsen.

– Noen har vært inne i alle rom de kom seg inn i. Det er omfattende hærverk, men det er ennå ikke helt klart hva som er tatt og hvilke verdier vi snakker om, sier han.

Utsatt skolestart for de fleste mandag

Det skal ikke være knust noe, eller forsøkt satt fyr på.

– Det kan se ut som om tyver har vært ute etter ting av verdier, gjerne lett omsettelige gjenstander, sier han.

I et av klasserommene er en smartboard forsøkt revet ned. Nå skal skoleledelsen og kommunen, sammen med politiet, gå gjennom for å kartlegge hva som eventuelt er borte. Forhåpentlig kan også videoovervåkingen gi mer informasjon.

– Det er for tidlig å konkludere hvilke verdier vi snakker om, sier Slethei.

For alle utenom elever i 1. klasse blir skoledagen mandag utsatt. 1.-klassingene holder til i sin egen bygning som ikke er berørt. Foresatte vil få beskjed i løpet av søndagen når elevene kan møte på skolen igjen.

– Vi trenger tid på å få ryddet opp før elevene kan starte skoledagen, forklarer ordføreren.

Flere innbrudd den siste tiden

Det har vært mange innbruddstilfeller og forsøk på innbrudd i Tananger den siste tiden. I desember inviterte kommunen innbyggere til et informasjonsmøte der blant andre politiet med stasjonssjef ved Sandnes politistasjon var til stede for å fortelle om situasjonen.

– Er det grunn til å se dette innbruddet i sammenheng med andre tilfeller i Tananger den siste tiden?

– Det er det for tidlig å spekulere om, sier ordføreren, men legger til at en slik hendelsen naturlig nok skaper uro i lokalsamfunnet.