Go-kart-fører Fredrik Flood-Engebretsen (9) fra Hålandsmarka på Tjelta er en av mange solabuer som mottok idretts- og kulturstipend fra kommunen. Egentlig skulle disse stipendene blitt delt ut på nyttårsmottakelsen 1. nyttårsdag, men smittesituasjonen gjorde at det tradisjonsrike arrangementet dessverre måtte avlyses.

Den digitale pristildelingen på nettet var en fin erstatning, men stolt som en hane hadde Fredrik fortalt venner og familie at han skulle få treffe ordføreren på nyttårsmottakelsen. Han var derfor ganske så skuffet da den «skikkelige» mottakelsen ble avlyst.

Derfor sendte Fredrik og pappa Kjetil Flood-Engebretsen en e-post til ordfører Tom Henning Slethei og lurte på om de kunne treffes. Det ville ordføreren gjerne.

- Bånn gass videre

Torsdag kom Fredrik Flood-Engebretsen på besøk til ordføreren på rådhuset og fikk fortelle om idretten han elsker. Og om alt det sosiale rundt sporten som gjør den ekstra kjekk. Ordfører Tom Henning Slethei hadde også noen go-kart historier fra egen barndom. Fredrik hadde tatt med en gave til ordføreren, et kult racingbilde, og håper også ordføreren gir bånn gass videre.

Idrettsstipendet på 5.000 kroner fra Sola kommune går med til å dekke noen av utgiftene Fredrik og teamet har i forbindelse med å satse på høyeste nivå. Fredrik Flood-Engebretsen er et av Norges største motorsport talenter. Han begynte med å kjøre allerede som 6-åring på go-kart banen på Reve. I 2019 ble han kåret til klubbmester, og etter dette har karrieren til Fredrik virkelig tatt av. I 2020 sesongen satte han hele Norgeseliten på plass da han allerede på de to første løpene gikk til topps og vant begge løpene. Han har siden etablert sin posisjon som en av landets beste førere med flere topplasseringer og banerekorder i sin klasse.

Fredrik har store ambisjoner og ytret tidlig i sesongen et ønske om å gå opp en klasse for å kjøre mot de som er 3-4 år eldre enn han selv, dette for å ha noen å virkelig strekke seg etter.

På sesongens to siste løp fikk han viljen sin, der fikk han som minstemann i klassen konkurrere mot 12-13 åringene. Her gjorde han seg bemerket med en gang da han sammen med teamkompis Tord Raugstad kjørte inn til seier på årets siste løp.