Gå til sidens hovedinnhold

God medaljehøst for Sola Pistolklubb under amputert NM

Sola Pistolklubb deltok i år på et redusert bane NM som bare hadde to øvelser i år. Det ble avholdt på Løvenskjoldbanen i Oslo i helgen. Programmet bestod av OL øvelsene Silhuettpistol (Menn), og Sportspistol (Kvinner).

I silhuettpistol deltok det 3 skyttere fra Sola Pistolklubb. Tobias Skaarstad debuterte i klassen junior menn, selv om han fremdeles er ungdom. Han var på 3 plass etter innledende skyting og kvalifiserte seg til finalen.

Der var han uheldig og endte til slutt på 5. plass, men han var godt fornøyd siden det kun er femte gang han skyter denne øvelsen.

Brødrene Runar og Espen Magnussen deltok i Åpen klasse og der endte Runar på en 4. plass og Espen på 13 plass etter innledende runde. Dermed ble det kun finaleplass på Runar.

Etter en jevn og spennende finale der Runar var oppe på 2. plass før siste skyting, endte han på 3. plass.

På lag endte Brødrene Magnussen med debutanten Tobias Skaarstad på en 2. plass. Noe de var godt fornøyd med.

- Det er alltid gøy å komme på pallen, slik at vi får treffe ordføreren første nyttårsdag, sier brødrene som har tatt medalje i NM stort sett hvert eneste år de siste 10 årene.

Søndag var det duket for Sportspistol, og her deltok ungdommene Ane Bjørkås Torgersen og Tobias Skaarstad fra Sola Pistolklubb. Etter de første 30 skuddene i presisjonsserien ledet Ane med ett poeng på Tobias.

Tobias skjøt en god første duellserie, men hadde nok ikkestilt sikten helt riktig, for samlingen var nede til venstre. Dette tapte han mange poeng på.

Ane skjøt fantastisk bra, og etter de 30 duellskuddene så var det klart at hun tok sitt første Norgesmesterskap, med Tobias på 2. plass. Begge var meget fornøyd med sine plasseringer. Spesielt når de satser hardt på pistolskyting sammen med ungdomsgruppa til Sola Pistolklubb.

I klassen for Menn var det nok en gang Brødrene Magnussen som skulle forsvare Sola Pistolklubb sine medaljetradisjoner i NM. Men det er tett i toppen.

Runar fikk 7. plass fire fattige poeng bak vinneren Pål Hembre, som har over 150 NM gull i karrieren.

Espen som har vært student de siste tre årene har ikke fått trent så mye som han ville, men fikk 14. plass.

På lag endte brødrene Magnussen sammen med Tobias Skaarstad på 3. plass.

Sun Bore som sitter i rullestol deltok i klassen SH1. Her fikk hun 2. plass. Noe som er meget bra. Her skilles det ikke på menn og kvinner.

Totalt endte Sola Pistolklubb opp med fire individuelle medaljer, og to lagmedaljer.

Kommentarer til denne saken