– Dette er ei uke der vi skal kjenne på fellesskapet, der vi kan treffes litt mer i forskjellige aldersgrupper, og på tvers. Det blir ikke en "vanlig" menighetsuke, men i fjor måtte vi avlyse. I år har vi nedskalert den, der vi har åpent det vi kjenner vi kan ha åpent, og det håper vi blir positivt. Stab og menighet gleder seg stort til å få ha menighetsuke dette året, sier Cecilie Ladstein Fassotte, daglig leder i Sørnes menighet, til Solabladet.

Menighetsuken i Sørnes kirke innledes med familiegudstjeneste søndag 6. februar. Der vil "Tårnagentene", et trosopplæringstiltak for 3. klasse, være med.

– Det blir kanskje litt dramatisering, og ting som skjer som er kjekt for unger, sier Ladstein Fassotte.

Onsdag vil det være pensjonisttreff 11:00. Der kan de høre om jazz i kirken, der Ernst Monsen vil være foredragsholder. Det kan også være at Monsen intervjuer sin far, som var prest i kirken. Det som kan loves er musikk, middag, loddsalg og en andakt.

Det var opprinnelig planlagt at barnekoret skulle ha konsert den samme onsdagen, men det er blitt avlyst.

Gleder seg til konsert

Torsdag 10. februar kommer det som Ladstein Fassotte trekker frem som et aldri så lite høydepunkt. Da skal Garness opptre. Duoen består av tvillingsøstrene og multi-instrumentalistene Hildegunn Garnes Reigstad og Ingelin Reigstad Norheim.

– Da håper vi folk tør å komme ut, og at folk er friske, sier Ladstein Fassotte, og legger til:

– Vi måtte avveie litt hva som går i disse dager, men når de åpnet for 200 på fast anviste plasser fant vi ut at det gikk an å ha. Den symboliserer menighetsuken dette året. Konserten starter 19:30. Der vil vi svært gjerne at folk kommer.

På lørdag 12. februar blir det en "hold deg hjemme"-basar.

– Vi fant ut at det ble litt risikosport med basar i kirken. Om vi måtte hatt avstand ville det ikke vært veldig gøy, sier hun.

Det blir ikke en digital basar, da det ikke er lovlig i henhold til en ny lov som ble innført i 2021. Basaren vil derfor foregå med forhåndssalg av lodd, der man kan kjøpe loddbøker på menighetskontoret. Menighetsuke-komiteen holder trekning (uten publikum) i Sørnes kirke mandag 14.februar, og gevinster kan hentes på kontoret. Det er også mulighet å få kjørt dem ut.

Storfint besøk

Menighetsuken rundes av på søndag 13. februar med gudstjeneste i Sørnes kirke.

– Vi avslutter alltid med gudstjeneste. I år kommer prost Thomas Mjelde Røsbak, og skal være gjestetaler. I tillegg skal den lokale artisten Bård Gulbrandsen synge for oss, sier Ladstein Fassotte.