– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser Solabladets nettavis så ofte kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier Helene Pahr-Iversen, redaktør i Solabladet.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

– Det betyr at du kan få med deg siste nytt, helt gratis hos oss.

Det har vært stor respons på tilbudet. Over 450 har nå registrert seg. Det betyr mye for oss at så mange vil bli bedre kjent med oss, og vi gjør alt for å levere opp til forventningene.

I februar må vi alle som vil lese oss videre registrere seg som betalende abonnenter. Vi håper selvsagt at mange av dere blir med oss videre.

Har du tips til saker eller folk du vil lese om? Send det gjerne på tips@solabladet.no.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Solabladet gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at Solabladets tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Pahr-Iversen.