Gå til sidens hovedinnhold

Fyllekjørte av danskeferja i Risavika

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er mannen dømt i Stavanger tingrett.

DOM: Det var i mai 2017 at Stavanger-mannen i 30-årene ankom Risavika. i morgentimene Han ble stoppet i en rutinekontroll.

Tiltaltes utåndingsprøve ga utslag på at han var påvirket av alkohol. Tiltalte forklarte til politiet på stedet at han hadde drukket alkohol. Først et par øl før avgang med båten fra Danmark, så to halvlitere sterkøl ombord, en ny øl rundt halv tre på natten, og en like før han skulle kjøre i land i Risavika.

I retten anførte han at dette ikke var korrekt mengde, han hadde bare hatt en slurk øl på natten og han drakk ikke før han kjørte i land.

I Risavika blåste manne to ganger med en halvtimes mellomrom. Begge viste en promille på rundt 1,42. Etter nye utåndingsprøver på Stavanger politistasjon ble det justert til 1,32. Mannen nektet straffeskyld, fordi han mener resultatene er for høye. Dette var ikke Stavanger tingrett enige i.

Grunnet den lange saksbehandlingstiden ble mannen dømt til betinget fengselsstraff i 15 dager, med en prøvetid på to år. Mannen ble også dømt til å betale en bot på 37.500 kroner, samt saksomkostninger på 5000 kroner.

Mannen fikk beholde førkerkortet. Det hadde opprinnelig blitt beslaglagt samme dag som han ble tatt i promillekontrollen i Risavika, men levert tilbake igjen i desember samnme år da retten mente det var et uforholdsmessig inngrep med et fortsatt beslag av førerkortet.

Retten mente at det at han hadde vært i trafikken siden desember 2017 og den lange saksbehandlingstiden var grunnlag nok for å ikke beslaglegge førerkortet ytterligere.

Kommentarer til denne saken