Gå til sidens hovedinnhold

Freya og Helena fra Skadberg skal varme opp for Sløtface på Tou Scene

15-åringene Freya Smørdal Walker og Helena Fadnes Aardalsbakke utgjør rapduoen fra Sola som står på scenen på Tou lørdag.

Gjennom UFLAKKS Stavanger har rapduoen Freya Smørdal Walker og Helena Fadnes Aardalsbakke fått æren av å varme opp for Sløtface på U-18 konsert på Tou lørdag 17. oktober.

De to venninnene har sunget og skrevet låter i mange år og har også deltatt i UKM de siste årene. Nå er det blitt en rekke spillejobber på de to tiendeklassingene fra Skadberg.

Jentene arbeider sammen og ideene kommer fra begge to. For å komponere melodien finner de inspirasjon i karaoke versjoner og legger til beats og akkorder. Ellers kan de bare få en melodi i hodet. I et intervju i forkant av UKM fortalte jentene at de vil fortsette å skrive sanger så lenge de synes det er gøy.

UFLAKKS Stavanger er en ungdomsarrangørgruppe som veiledes av AKKS Stavanger. De arrangerer konserter for ungdom i Stavangerregionen, og Freya og Helena er nå blant dem som får en sjanse til å spille på de store scenene som Tou scene.

Lørdag spiller også Sløtface med gitarist Tor-Arne Vikingstad fra Sola. Bandet skulle vært på Europa-turné, men koronasituasjonen satte en stopper for de store planene. I stedet har bandet gitt ut "The Slumber Tapes", som er en blanding av nye sanger og nye versjoner av gamle sanger.

Kommentarer til denne saken