Etter en strålende sesong for 10 år gamle Fredrik Flood-Engebretsen her hjemme i Norge var målsettingen klar – Italia og verdensfinalen i Go-Kart. Her møtes de beste førerne fra hele verden for å konkurrere på verdens mest kjente gokart bane, South Garda Karting, Italia

– Vi skulle her delta som privatister i to løp. Første helgen kjøres ROK Trophy, dette er et «oppvarmingsløp» til ROK Superfinalen som skulle kjøres uken etter. Som privatister ordner vi alt fra a til å selv, her konkurrerer vi mot fabrikkteam med lønnede mekanikere, motortunere og mye mer. En formidabel oppgave å måle krefter mot de beste i bransjen, forteller far Kjetil Flood-Engebretsen.

Det tok ikke lang tid før folk fikk øynene opp for raske Fredrik. Under ROK Trophy fikk han en rå start på dagen hvor det unge fartstalentet setter tredje bestetid på treningen.

Opp mot de beste

Under tidskjøring har førerne kun et par runder å sette en rundetid, resultatet er derfor ekstremt viktig da dette setter startposisjon til alle de innledende rundene. For å sette en god runde er man avhengig av å ha noen å kjøre sammen med.

– De store teamene er ekstremt kyniske og nekter dra på privatister som oss, så her må man klare seg selv. Fredrik klokker inn til en meget respektabel 35. plass av nærmere 100 førere, forteller faren.

Gjennom de innledende heatene avanserer Fredrik i feltet og får Pole Position til b-finalen, her skal Fredrik være master og starte fremst av de 36 førerne i finalen, noe faren omtaler som helt rått.

– Det er supertett og hard fighting gjennom hele finalen, hvor alle vil vinne. Motoren til Fredrik begynner dessverre å fuske på enden av langsiden som gjør at han taper topphastighet. Han lar de to fremste stikke av og fokuserer på å safe inn tredje plassen – en vanvittig prestasjon som premieres med 3. plass og pallplassering, forteller Flood-Engebretsen.

Fartsfullt finale

Premieutdeling ble en opplevelse.

– Det var fantastisk å stå på premiepallen med de norske fargene, og motta pokal, heder og ære for en super prestasjon, synes faren.

Deretter var det tilbake til alvoret. Far og sønn fikk kun en fridag før superfinalen skulle kjøres. Under tidskjøringen klokket Fredrik inn til 40. beste tid og holdt seg dermed blant den fremste halvdelen. Til heatene deles førerne i puljer hvor alle kjøre mot alle, samlet poengsum gir startposisjon til finalen.

I finalen får Fredrik startposisjon sju til b-finalen som er et supert utgangspunkt.

– Fredrik får en knallstart og er oppe på 1. plass allerede etter første runde. Men det er flere førere som satser, noen av førerne bak hiver seg på innerste bane og presser Fredrik ut. Seks førere kommer seg forbi før Fredrik får opp farten igjen. Han kommer seg igjen på offensiven og passerer et par førere, men de tre fremste har fått en luke som ikke er mulig å tette, skildrer faren.

Fredrik passerer til slutt mållinjen på en sterk 4. plass. Med dette viser Fredrik at han absolutt hører hjemme blant verdens fremste førere, her er det skyhøyt nivå og små marginer mellom suksess og fiasko.