Første helgen i august tok ni år gamle Fredrik Flood-Engebretsen og faren Kjetil som utgjør teamet Flood Motorsport den lange turen fra sørabygda til Gjøvik for å kjøre gokart-løp på Elvedalen Motorsenter. Dette var en helt ny bane for Fredrik og med 24 deltakere til start var det duket for tøff konkurranse.

Med innførte koronarestriksjoner i motorsporten er det kun tillatt å stille på løp med én foresatt per fører, og dette medfører at mange ivrige familiemedlemmer og supportere ikke får slippe inn på anleggene under løpene.

- På Gjøvik ble løpet filmet og sendt live slik at de som satt hjemme kunne følge løpet på direktesending, det var utrolig kult, mener faren.

Løpsdagen begynte strålende med en super 2. plass på tidkjøringen, kun én tidel bak førsteplassen.

- Dessverre fikk Fredrik motorstopp på oppvarmingsrunden allerede i første innledende heat, han måtte dermed trille til siden og se første heat fra sidelinjen, utrolig kjipt, men sånn er racing.

Krasj og banerekord

Etter som resultat fra første heat danner startposisjon til andre heat måtte han starte langt bak i feltet, men da våknet virkelig villdyret i Fredrik, forteller faren.

- Med superraske rundetider og hårreisende forbikjøringer hadde han etter kun ni runder avansert til 2. plass ved målpassering, like bak førsteplassen.

I finaleløpet kjørte Fredrik på, og etter få runder var han nær ledertrioen. Men da ble han involvert i en krasj som sendte han av banen og langt tilbake i feltet.

- Heldigvis klarte han å komme seg innpå banen igjen for å ta opp jakten. I siste sving før målgang hev han seg på «inneren» for å ta tredjeplassen, men klarte ikke holde sporet i utgangen. Det ble en super fjerdeplass, med beste rundetid og nok en ny banerekord, forteller Kjetil Flood-Engebretsen.

Små marginer

Allerede påfølgende helg var det klart for Håsken Racet på Andebu-banen like utenfor Tønsberg. Med 28 startende og med flere eldre gjesteførere til start i klassen til Fredrik var alt tilrettelagt for et forrykende show. Fredrik satte alle på plass under tidkjøringen og klokket inn til bestetid av samtlige.

- Fredrik ledet hele første heat fra start til en runde før mål, da fikk han vist et flagg han misforstod og slapp forbi en fører slik han kom i mål på 2. plass. Det er mye førerne må kunne og passe på når de kjører, ikke skal de bare kjøre så fort som mulig og konkurrere mot hverandre, men det er også mange flagg og disiplinære regler de må kunne, forteller Kjetil Flood-Engebretsen.

Finalen skulle bli en oppvisning av de unge førerne, Fredrik og tre andre førere stakk fra resten av feltet og konkurrerte intenst hele finalen. Niåringen fra sørabygda endte på en fjerdeplass i et særdeles tett løp.

Til helgen drar far og sønn til Andebu. Da skal Fredrik gå opp i klassen Mini for å kjøre mot dem som er flere år eldre.

- Denne klassen går både fortere og har mer erfarne førere. Da det blir første løp til Fredrik i denne klassen stiller vi med lave skuldre å friskt pågangsmot, skal man bli best mulig er det viktig å konkurrere mot de beste, sier faren.