Fredrik Flood-Engebretsen fra Hålandsmarka kjører i klassen Mini hvor førerne har en topphastighet på over 90 kilometer i timen – her er det racing på høyt nivå. Til helgens stevne var 70 førere fra hele landet samlet for å konkurrere om de gjeveste plassene. I Fredrik sin klasse stilte 17 førere til start, og her skulle det bli tett fighting og hard kamp om plassene.

På tidskjøringen setter Fredrik andre bestetid, kun slått av teamkompis Martin Omdal med noen hundredeler. Tidskjøringen bestemmer startposisjon til første heat hvor Fredrik da får startposisjon to.

Under første heat mistet Fredrik en plassering i det starten går da en konkurrent klarer å skvise seg forbi på inneren, men før første runde er ferdigkjørt har han foretatt en rå forbikjøring og er igjen oppe på andre plass. Fredrik og leder Martin følger hverandre til døra og passerer målstreken som de startet, med Fredrik på andreplass.

Tett kamp

Under den første finalen starter førerne som de kom i mål i første heat. Også her starter Fredrik som nummer to, men som i første heat klarer en konkurrent å komme seg forbi ham på inneren i det starten går. Men det går ikke mange svingene før den unge gokartkjøreren igjen kjører forbi og opp på andreplass.

Fredrik er på skuddhold til førsteplassen og det tar ikke mange rundene før Fredrik og lederen Martin starter en intens fight. Etter mange runder hvor de to bytter på plassene er det Fredrik som trekker det lengste strået og krysser mållinjen først. Han vinner dermed første finale som gir startposisjon én til siste og avgjørende finale.

Klar seier

Under den avgjørende finalen får Fredrik en super start og tar ledelsen tidlig, men det tar ikke mange rundene før Fredrik og Martin igjen begynner en intens kamp – begge vil vinne. Etter flere runder med tett fighting er Martin en liten tur utenfor banen som gjør at Fredrik får en luke ned til resten av konkurrentene, og herfra kontrollerer han inn siste finale til en suveren seier.

Det ble dermed en super start på sesongen for Fredrik som i slutten av april også kjørte inn til andreplass på Varna-banen utenfor Moss. Allerede kommende helg legger gutta i Flood Motorsport ut på tur igjen, og da er det løp på Andebu-banen utenfor Tønsberg.