Sandnes sykleklubb og Tour des Fjords AS arrangerer sykkelritt i Sola sentrum fredag. Det er en del av norgescupen som pågår i Sandnes denne helgen. Gaterittet er lagt til Sola sentrum og vil påvirke trafikkavviklingen.

Det er blitt sendt ut nabovarsel til berørte innbyggere, men programmet er siden blitt noe endret. Løypen strekker seg i en firkant fra Klessbergvegen, Kongshaugvegen, Fredtunvegen og Soltunvegen. Sperring i Slettestien åpnes når rittet pågår.

– Dette gjør at noen av de berørte naboene og sykehjem kan benytte seg av denne veien, forteller prosjektleder Fredrik Galta i Tour des Fjords.

Håper på heiing langs veiene

Veiene åpnes cirka fem minutter mellom hver klasse for å slippe trafikk inn og ut på veiene der rittet pågår. Det hele starter klokken 16:15 da kvinneklassen åpner rittet. Forventet målgang er klokken 16:50. Et kvarter senere er det herrer junior som skal sykle, og de er forventet å være ferdige klokken 17:50.

18:05 starter siste klasse, som er elite menn. De skal være i mål 18:50.

– Det blir høy fart og mye action, i en krevende løype. Vi håper at folk kommer ut for å heie syklistene frem og bidrar til et vellykket arrangement, sier Galta.