Sommerkonsertene ruller og går fremdeles, men onsdag 7. august er det slutt på konsertene for denne gang. Gratiskonsertene har blitt arrangert i kulturhusets foajé siden 19. juni, og særlig pensjonister har hatt stor glede av arrangementet som Sola menighet og kulturhuset har gått sammen om å lage. Konsertrekka avsluttes neste onsdag med stykket «Verdens vakreste melodier» :Arfon Owen- flygelhorn og althorn, Morten Helvig – piano», som det beskrives i programmet.

Har du lyst til kose deg med en film, byr kulturhuset også på filmvisning. Både 1. august, 8. august og 15. august blir det visning av film i hovedsalen, alle dager klokken 12. Arrangementet er gratis, og det blir kiosksalg for de som ønsker det.

Intimkonsert i ruinkirka

For det voksne publikum blir det også muligheter for å oppleve intimkonsert i regi av Stavanger Kammermusikkfestival i samarbeid med Sola kulturhus. Konserten byr på musikere fra Stavanger Barokk, og gir et innblikk i Bachs liv som komponist utenfor kirken, heter det i programmet.

21. august kan du bli med på et dypdykk i «Norges hukommelse» når direktør for Nasjonalbibliotekets nasjonale samlinger, Trond Myklebust, kommer til Sola bibliotek for å holde foredrag om hvordan nordmenn kan bruke det digitale arkivmaterialet.

Under foredraget får du innblikk i dagens muligheter og planene fremover, heter det i beskrivelsen av arrangementet. Nasjonalbiblioteket har ifølge beskrivelsen verdens største samling av litteratur utgitt i Norge eller litteratur skrevet av norske forfattere, og verkene inkluderer skjønnlitteratur, sakprosa, aviser, tidsskrift og småtrykk fra 1450 og frem til i dag.

Arrangementet er gratis.