VÆRET: Til helgen skjer det mye. Veldig mye. Ikke bare blir det flystevne og Tanangerdagene, det blir også ungdomsfestival og dragefestival, i tillegg til Nordsjørittet som går gjennom store deler av regionen. Med så mye på tapetet skulle man i hvert fall ønske at været blir bra.

Foreløpige prognoser kan derimot tyde på at regntøyet kan være lurt å ha med i sekken, uansett hvilket arrangement du velger å bruke helga på.

– Det er fare for et nedbørsområde fra vest på lørdag som kan gi litt regn. Det ser ut til at søndag går med periodevis nedbør, og perioder med regn. Det blir også litt lavere temperaturer i helgen, med 12–15 grader som prognose for lørdag og søndag, forklarer Steinar Skare, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Også vind blir det merkbart av i helgen. Det er dermed ikke sikkert at en paraply er redningen.

– Det skal øke på med vind når vi kommer til lørdag. Det er nok snakk om frisk bris fra sør på lørdag, som dreier over til sørvestlig frisk bris på søndag, sier Skare.

Fare for torden

Men før «superhelga» starter, skal vi gjennom både onsdag, torsdag og fredag. Der kan vi få en salig blanding, skal vi tro meteorologen.

– Tirsdag er det byger som går, om de ikke har vært innom Sola enda så kommer de nok til ettermiddagen. Det kan være torden i bygene også. Temperaturen kan havne på mellom 18–20 grader. Onsdag er det mindre sannsynlig med byger på Sola. Det blir delvis skyet, men stort sett oppholdsvær, sier Skare.

Onsdag er det ventet bris fra sørvest i kyststrøk. Det er også uttrykk for tåke.

– Det blir i så fall hovedsakelig tidlig og sent på dagen. Det blir litt lavere temperaturer onsdag, med 15–18 grader som makstemperatur. Ved tåke blir temperaturen lavere, forklarer Skare.

Torsdag dreier vinden til å komme fra nordvest, med bris i styrke. Også da blir det stort sett opphold.

– Det kan komme perioder med sol, og da blir det mest sol ettermiddag og kveld. Også torsdag er det ventet en makstemperatur mellom 15–18 grader, avslutter Skare.