Folkesamlinger fra Skadberg til Sande til Røyneberg fikk vitne hva som ble lovet å være Rogalands største fyrverkeri. Gutta i Harmony Pyrotechnics, Tage Bore Ribesen og Anders Sivertsen føler de innfridde og vist hva et fellesfyrverkeri kan tilby i Sola.

– En så fantastisk gjennomføring, hvor alt ble tilrettelagt er sjeldent. Vind, vær, solabu og gode preventive hensyn gjorde avskytingen til en minnerik og plettfri seanse. Fra toppen av Åsenbatteriet var alt som det skulle være, sier Tage Bore Ribesen.

Gutta sier at alle som så på skal vite at jubelen ble hørt helt til Åsenbatteriet.

– Følelsen av det var enorm og viser oss hvor mye det ble satt pris på. Et så stort spleiselag har virkelig blitt en suksess, sier Anders Sivertsen.

Velregisserte luftbomber

Han sier det hele var en fornøyelse. Oppskytingen gikk uten stans, med en klar plan. Gutta forteller at hele showet ble elektronisk avfyrt med et spesifikt design. Luftbombene ble vist frem slik de hadde planlagt, og det som mange trodde var en finale viste seg å være bare en forsmak på en svær gullfinale som broderte seg over hele Åsen.

– Vi er utrolig glad for hvordan det visuelt så ut, hvor hver bombe fikk tid til å vise seg frem samtidig som inntrykket forhåpentligvis var majestetisk og kontrollert. Området er også en viktig faktor som vi ønsker å trekke frem. Det er definitivt den mest sentrale og best egnete plasseringen i Sola, sier Tage.

Viktig spleiselag

Jubelbrølet fra tilskuere var over all forventning. Anders og Tage trekker frem at jubelen fra solabuen var noe de kunne høre godt etter at showet endte. De legger til at de ble rørt og tok til seg øyeblikket.

Se video av fyrverkerishowet under:

– En kombinasjon av mye arbeid, en hel del nøye planlagte steg gjennom prosessen sammen med et press om å vise seg frem ga oss tårer. Vi følte dette var en innertier og at vi virkelig fikk vist oss fra en god side, sier Anders.

Initiativet er sammen med solabuen og næringslivet gjort mulig med forbehold om at gutta i Harmony var klar for å ta et mulig underskudd. Samtidig som de har lovt å matche hver tredje krone, så har de på veien fått en reell sum for å ikke gå i underskudd. Den summen er på 120.000 kroner. Gutta har nevnt at showets reell verdi har en prislapp på over 300.000, men at dette har vært deres hjertesak og bidrag til kommunen de tilhører.

– Solabuen har vært fantastisk, og spleisen har nådd nye høyder etter vi fikk vist hva som er mulig og bør være en tradisjon. Folk har bidratt med over 80.000 kroner og det er ganske enestående for en spleis å være, sier Anders.

– Næringslivet har vært med på 14.000 kroner, og vi er superglad for den støtten, sier Tage.

Håper det blir en tradisjon

Han legger til at de tror solabuen er med på dette fordi det er et mye sikrere alternativ til forbrukerfyrverkeri samtidig som det er storslått, har lang varighet og unike effekter. Spleisen er ennå åpen for dem som ønsker å være med å bidra til initiativet.

– Vi har fått ufattelig mye gode tilbakemeldinger, og solabuen håper på en reprise til neste års nyttår. For øyeblikket har spleisen veldig mye å si om vi kan gjøre dette til en tradisjon. Vi ønsker å få det til, men en gjennomgang av årets feiring må tas høyde for først, legger Anders til.

Gutta er superstolte over at så mange deltok og håper dette kan bli en tradisjon. Samtidig ligger det veldig mange timer arbeid, transport og ulike utgifter som Anders og Tage må få en oversikt over.

– Det er utrolig mye infrastruktur som gjør en slik feiring mulig, og dette er noe som ofte gir utgifter som kommer i tillegg til hva fyrverkeriet i seg selv koster, sier de.

Se flere bilder her:

Bildeserie

Se bilder fra fyrverkerishowet fra Åsenbatteriet