Folkehelseinstituttet anslår: 23.000 solabuer blir trolig ikke syke av Korona-viruset

Folkehelseinstituttet anslår av cirka 14 prosent av befolkningen vil bli syke av Covid 19-viruset. Det utgjør drøyt 3700 personer i Sola.

Folkehelseinstituttet anslår av cirka 14 prosent av befolkningen vil bli syke av Covid 19-viruset. Det utgjør drøyt 3700 personer i Sola. Foto:

Folkehelseinstituttet anslår at rundt 14 prosent av innbyggerne vil bli syke av Korona-viruset. Det vil si at 86 prosent ikke blir det.

DEL

De siste rådene fra FHI er at kommunene bør planlegge ut i fra at 42 prosent av innbyggerne vil bli smittet av koronaviruset, men at rundt 14 prosent vil bli syke. Det vil utgjøre i overkant av 3700 personer i Sola. Sola har en befolkning på like over 27.000 mennesker.

Av disse 14 prosent vil rundt tre til fire prosent bli så syke at de må legges inn på sykehus. FHI anslår videre at en fjerdedel vil ha behov for intensivbehandling.

Det er dermed mange som ikke vil bli syke, og i følge FHI vil dette gjelde et stort antall innbyggere. Dersom disse tallene viser seg å stemme, blir 86 prosent av alle i Sola ikke syke med koronaviruset, selv om mange av dem kan bli smittet. Det vil si i overkant av 23.000 personer.

FHI presiserer samtidig at ingen modeller presist kan slå fast utviklingen av koronavirusepidemien.

Artikkeltags