Gå til sidens hovedinnhold

Fly med utagerende passasjer måtte lande på Sola

Artikkelen er over 1 år gammel

En utagerende person i 60-årene førte til at flyet fra Budapest til Reykjavik måtte snu. Hendelsen er mest sannsynlig rusrelatert.

FLY: – Vi rykker ut til Stavanger lufthavn etter melding om en person som har utagert på et fly. Det er kontroll på personen om bord. Flyet har ikke landet enda, og vi er på vei ut for å ivareta situasjonen så snart flyet er på bakken. Hendelsesforløpet er uklart. Mer følger, skriver operasjonsleder hos Sørvest politidistrikt på Twitter.

– Vi har tatt ut en mannlig passasjer i 60-årene. Ingen skal være skadet. Vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd, skriver operasjonslederen rett før halv 11.

Rett før 11:00 ble det klart at hendelsen mest sannsynligvis er rusrelatert.

– Mannen kjøres i arrest. Hendelsen er trolig rusrelatert. Vi oppretter sak på forholdet, opplyser operasjonsleder.

Sendte ut pressemelding

Like før 12:00 sendte politiet ut en pressemelding som følge av stor pågang.

– Politiet fikk melding 09:44 om at en mann forsøkte å ta seg inn i cockpiten. Flyet satte kursen mot Sola, og kort tid etterpå fikk politiet melding om at det var på kontroll på personen om bord og at vedkommende hadde roet seg ned, opplyser Hillveg.

Mannen har foreløpig opplyst til politiet at han hadde tatt medisiner og ikke husker noe fra hendelsen. Han vil bli fremstilt for lege, og det vil deretter bli vurdert hva som skjer videre.

Per nå er det ifølge politiet ingenting som tyder på at vedkommende hadde til hensikt å kapre flyet.

Måtte gjøre helomvending

Det var 09:44 torsdag morgen det ble meldt om mulig nødlanding på Stavanger lufthavn, Sola.

Det viste seg at flyet ikke måtte nødlande, men det måtte likevel gjøre en ufrivillig stopp i Stavanger, i en såkalt "sikkerhetslanding".

Flyet det dreier seg om var på vei fra Budapest til Reykjavik da det måtte snu, og er operert av det ungarske lavprisselskapet Wizz Air. Det var 222 passasjerer om bord, og sju besetningsmedlemmer.

Flyet landet trygt like etter 10:00.

Kommentarer til denne saken