- Det er med tungt hjerte at vi stengte huset, men som situasjonen er må vi selvfølgelig følge de tiltak som er satt i verk for å begrense smitten. Vi gleder oss til å kunne åpne dørene for publikum igjen, når situasjonen tillater det, sier daglig leder i Sola kulturhus, Eirik Vatne.

Vårens program er derfor veldig usikkert på nåværende tidspunkt.

- Vi håper å kunne få avholdt noen av de arrangementene som kommer mot slutten av våren og til sommeren. Ellers fokuserer vi nå på å få høstens program på plass, slik at vi kan levere et kjekt og variert program. Vi har allerede fått på plass flere nye arrangementer og fått flyttet noen av de som er påvirket av koronasituasjonen, uttaler han.

Det som får ny dato er «Viser på veien» (Maria og Lars), utstillingen «Par Hasard» og forestillingen «Rødhette og ulven».

Her er litt av høstprogrammet:

"Viser på veien" – Maria Haukaas Mittet

Torsdag 10. september kl. 19.00

Etter stor interesse for konserten i september, får vi igjen besøk av Maria Haukås Mittet og Lars Bremnes, med deres «viser på veien», skriver kulturhuset.

Maria og Lars var med i forrige sesong av TV2s populære programserie «Hver gang vi møtes». Her ble vi bedre kjent med dem, som to av i alt syv medvirkende artister. I det musikalske møtet mellom Maria, Lars, Sol Heilo, Elisabeth Andreassen, Trine Rein, Tom Mathisen og Katastrofe, ble det skapt magi, nydelige musikalske opplevelser og gode samtaler.

Med gjensidig beundring for hverandre som artister oppstod det tanker om et musikalsk samarbeid mellom Maria og Lars.

De møtes på scenen gjennom egne viser og andre sanger som har stor betydning for begge. Konserten fremføres av Maria og Lars sammen og hver for seg, med et felles band med tre musikere.

Varighet: ca 1 time og 30 minutter

"Meg og Dolly" – Hanne Sørvaag

Lørdag 19. september kl. 19.00

Hanne Sørvaag elsker Dolly Parton! Gjør deg klar for den store showkonserten som hyller «the one and only» Dolly Parton.

Med over 3000 låter i bagasjen og 40 år siden superhiten «9 to 5» ble gitt ut er det klart for å feire en av nåtidens største artister i forestillingen «Meg og Dolly».

På scenen står den folkekjære artisten Hanne Sørvaag som skal ta deg med på en musikalsk reise i Dollys univers sammen med sine musikere og korister.

Hanne har elsket Dolly siden hun var en liten jente, og vært en stor inspirasjon for hennes karriere. Dette vil du merke gjennom historier, opplevelser og låter i forestillingen «Meg og Dolly».

Dolly Parton har vært aktiv som artist i 70 år og har gitt oss en rekke store hits. Hvem husker vel ikke låtene «Jolene», «Here i come again»,»Island in the stream» og «I will always love you» som også Whitney Houston hadde stor suksess med?!

Disse og mange flere vil du få oppleve høsten 2020 når denne hitparaden av en forestilling tar turen rundt i landet for å gi deg en festaften du sent vil glemme.

Rødhette og Ulven - Gjøgleriet

Søndag 27. september kl. 15.00

Gledelig gjensyn med Rødhette og Ulven!

Det blir liv og røre i skogen når det blir kjent at en ulv lusker rundt. Bestemor syns det er best å ta jegerprøven for sikkerhets skyld. Men det er ikke så lett når hun har skadet hofta etter et uheldig fall fra taket under en takreperasjon. Ikke bare bare når en bor alene i skogen og alle har nok med sitt. Derfor er det ekstra kjekt når Rødhette stadig kommer innom på besøk.

Dette er nok en «galløyen» forestilling med svung fra Gjøgleriet. Spekket med musikk som vekker minner for de eldste og en spennende historie som skaper minner for de yngste.

Par Hasard ved et tilfelle

Lørdag 17. oktober – søndag 25. oktober

En salgsutstilling med skulpturer og malerier av Beatrice Partiot (BA) og Gudrun Ims Clouzeau (GODDA).

BA og GODDA arbeider som kunstnere i Frankrike. De har hatt flere utstillinger sammen i Provence hvor begge er bosatt, blant annet i St Remy de Provence, i Arles, Espace Van Gogh, i Les Baux de Provence og i Marseille.

BA, Beatrice Partiot, har sitt atelier i Eyguieres, i Alpillene. Hun lager originale skulpturer i den koreansk japanske tradisjonen raku, hvor hun benytter seg av de fire elementene, ild, luft, jord og vann.

GODDA , Gudrun Ims Clouzeau, vokste opp på Randaberg, og bor nå i nærheten av Aix en Provence. Faren hennes kalte henne GODDA da hun var liten. Nå bruker hun det gamle kallenavnet som kunstnernavn. GODDA lager abstrakte og semi abstrakte fargerike pastellmalerier.

I arbeidene til begge kunstnerne spiller tilfeldighetene en rolle. BA har ikke kontroll over hva flammene i den tredje, og siste brenningen gjør med emaljen på skulpturene hennes.

«Raku» kan oversettes med «Tilfeldig lykke».

GODDA arbeider spontant. Hun starter med et tilfeldig utgangspunkt, og gir seg ut på en reise hvor struktur, farge og form blir til etterhvert.

Barn ingen adgang!

Lørdag 31. oktober kl. 15.00

Barn ingen adgang! med PK, Håvard og Selda.

Scenen er vårt laboratorium

Selda, PK og Håvard fra TV-serien Barn ingen adgang elsker eksperimenter og eksplosive overraskelser. Jo villere jo bedre! Nå møtes de på scenen for å gjøre det de liker aller best: Å teste ut både nye og velkjente eksperimenter. Håvard tar med seg gitaren for å gjøre dette til en naturfagtime Selda og PK ikke har helt kontroll over.

I salen sitter du på trygg avstand til eksperimentene. Likevel er du nære nok til å kjenne lukten av svidd lycopodium, og se frykten i hvitøyet på Håvard når Selda og PK får det til å smelle som verst.

Barn ingen adgang gikk jevnt og trutt på NRK Super i fem år. Nå fenges et nytt kull med 5-12-åringer av programmet som vant Gullruten i 2014. Det er den aldersgruppen showet er laget for, men ryktet forteller at publikummere på 30+ også har stor glede av de sprelske påfunnene i både TV-serien og showet Barn ingen adgang.

Svartnissen

Årets show med Svartnissen og co. har premiere 19. november. vi gleder oss til å se hvilke fantestreker Svartnissen har funnet på for å avlyse julen denne gang, og om det lykkes for våre gode venner Mr. Caboom, Ove Rocketroll og Kissa Nissemann å redde julen enda en gang.