20. august brøt det ut brann i et bolighus på Snøde. David Mousavi bor i nabolaget til huset som brant og sprang ned for sjekke om det var noen i huset. Han fant ikke personer, men fikk hentet ut to hunder fra det brennende huset.

– Jeg tenkte ikke så mye, men da jeg så det brant så måtte jeg gjøre noe, sa Mousavi til Solabladet.

30. april brøt det ut en kraftig brann i boligblokk på Tjelta. Anders Aga, Tord Handeland, Leo Ølberg Klungland og Herman Haga var denne kvelden innom Dysjaland skule for å spille basketball. På vei hjem kjente 15-16-åringene røyklukt og de så flammer ut fra en av balkongene i blokka i Høgeholvegen. Kameratgjengen slapp syklene og ble med i varslingsarbeidet for å få folk ut fra leilighetene. Til sammen banket de på til 20–30 leiligheter i komplekset.

Ordfører og varaordfører er både stolte og takknemlige for innsatsen ungdommene har vist.

– Ved begge brannene har flott solaungdom stilt opp og vist kommunens verdier i praksis: Raushet, mestring og mot. Slikt skal settes pris på, sier ordfører Tom Henning Slethei og varaordfører Siv-Len Strandskog som onsdag ettermiddag derfor inviterte ungdommene på pizza og brus på rådhuset for å takke for innsatsen.

– I Sola kommune har vi «Ansvar for hverandre» som en visjon, det vi hver dag skal huske på som viktig. Raushet, mestring og mot er våre verdier og det vi skal strekke oss etter å være. Takk for at dere tok ansvar for andre som trengte dere ved brannene på Tjelta og på Snøde. Dere viste både imponerende raushet, mestring og mot, sier varaordfører Siv-Len Strandskog og ordfører Tom Henning Slethei.