– Det blir nesten som Tanangerdagene, bare i Havørn, sier daglig leder i Havørn fotball, Stine Kloster.

Lørdag 23. april går Havørndagen av stabelen. Da håper fotballen og allianseidrettslaget å samle store og små i Tananger. Det hele starter klokken 12 med offisiell åpning av Hellestø Arena; klubbens splitter nye treningshall ved siden av Tanangerhallen. Da kommer ordfører Tom Henning Slethei for å åpne hallen. En slik begivenhet blir også ekstra stas når både Tananger skolekorps og Tanangerblæsen bidrar.

Nestleder i allianseidrettslaget, Livar Haga, sier han håper dette vil samle store og små i Tananger. Det gjør også Marianne Oppheim i håndballen, som gleder seg til å se folk kose seg med aktiviteter både i Tanangerhallen, nye Hellestø Arena, stadionområdet og Havørnhuset.

– Vi er en klubb som vil ha et tilbud for alle, og vi ønsker jo bare det beste for våre barn og ungdommer. Her kan de komme og være, sier hun.

Friidrett, fotball og idrettsglede

Klubben har for anledningen invitert med flere som skal bidra til å gjøre det ekstra kjekt i Tananger. Sola turn og Straen turnforening har turnaktiviteter og håndballen skal bidra med sitt denne dagen. Jonas Berggård Skåden fra Tananger har både gull, sølv og bronse fra junior-NM i friidrett og deltar denne dagen på stadion. Her viser selvsagt også fotballen seg fra sin beste side med tanangerbu og Viking-trener Morten Jensen som har med seg noen av sine elitespillere.

– Nå går det ut ranselpost til elevene ved alle skolene her, og vi håper mange blir med oss og feirer dagen, sier Stine Kloster.

Havørn håper også å se mange fra de nye boligfeltene på Myklebust og Jåsund.

– Her er det flyttet inn mange barnefamilier, og vi håper virkelig å se dem, sier Marianne Oppheim.